Foto: AP/Scanpix
Par pagājušajā mēnesī notikušajiem kiberuzbrukumiem Dienvidkorejas prezidenta interneta vietnei un citām valdības tīmekļa lapām ir atbildīga Phenjana, par Seulas otrdien paziņoto vēsta aģentūra "Reuters".

Amatpersonas ir konstatējušas Ziemeļkorejas saistību ar uzbrukumiem, kuru dēļ jūnijā tika traucēta vairāku valdības vietņu darbība. "Ir atrasta Ziemeļkorejas IP adrese," par pārbaudes rezultātiem otrdien paziņoja Dienvidkorejas Interneta un drošības aģentūras pārstāvis Čuns Kilso.

Kiberuzbrukums notika Korejas kara sākuma gadadienā. Kopš 1950. – 1953. gada kara Korejas pussala ir sadalīta starp divām savstarpēji naidīgām valstīm.

Ziemeļkoreja ir turēta aizdomās arī par iepriekš notikušiem kiberuzbrukumiem savam dienvidu kaimiņam, tai skaitā vērienīgo hakeru uzbrukumu martā, kad tika paralizēta galveno banku un raidsabiedrību serveru darbība. Phenjana vienmēr ir noliegusi saistību ar šiem uzbrukumiem.

Apsūdzības nāk klajā laikā, kad Seula un Phenjana spriež par kopīgā industriālā parka Kesonā, kuru Ziemeļkoreja slēgusi aprīlī, darbības atjaunošanu. Pirmdien abu valstu delegācijām neizdevās panāk vienošanos par kompleksa darbības atsākšanu.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija nesen paziņoja, ka Ziemeļkorejai ir aptuveni 3000 labi apmācītu kiberkara speciālistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!