Foto: DELFI
Pēc hakeru uzbrukumiem vairākām tīmekļa vietnēm Dienvidkorejā otrdien ir izsludināta kiberuzbrukumu trauksme, vēsta telekanāls "AL Jazeera".

Uzbrukumi notikuši arī valdības vietnēm, to skaitā prezidenta oficiālajai interneta lapai "Zilā māja". Tie notiek Korejas kara sākuma gadadienā, skaidro "Al Jazeera".

"Valdība var apstiprināt, ka neidentificētu hakeru uzbrukumos apturēta vairāku vietņu, tai skaitā Zilās mājas, darbība," otrdien paziņoja Zinātnes ministrija, piebilstot, ka piecu pakāpju kiberdrošības trauksme ir palielināta no pirmā uz otro līmeni.

Koordinētais hakeru uzbrukums traucējis vairāku ziņu dienestu interneta portālu un valdības aģentūru vietņu darbību.

Uzbrukumi sakrīt ar Korejas kara sākuma 63. gadadienu. Militārais konflikts starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju sākās 1950. gada 25. jūnijā. Karš beidzās ar pamiera līgumu 1953. gadā, tāpēc tehniski abas valstis joprojām ir kara stāvoklī.

Dienvidkorejas amatpersonas pagaidām neizsaka minējumus, kas ir uzbrucēji. Izmeklējot pēdējā laikā notikušus līdzīgus liela mēroga kiberuzbrukumus, secināts, ka tos veikusi Ziemeļkoreja, norāda "Al Jazeera".

Vairākās uzlauztajās vietnēs atstāti ieraksti apgalvo, ka uzbrukumu sarīkojusi globālā hakeru grupa "Anonymous", kā arī saturējuši Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu slavinošus tekstus, stāsta "Al Jazeera".

"Anonymous" sociālajā tīklā "Twitter" noliedz saistību ar uzbrukumiem, bet norāda, ka otrdien uzbrukuši vairākām Ziemeļkorejas mediju interneta vietnēm.

20. martā Dienvidkoreja piedzīvoja lielu hakeru uzbrukumu, kura dēļ bija paralizēta vairāku raidsabiedrību un trīs banku darbība. Oficiālā izmeklēšanā secināja, ka par šo uzbrukumu atbildīga ir Ziemeļkoreja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!