Foto: AFP/Scanpix

Krievijas policija trešdien arestējusi trīs galēji kreiso aktīvistus, kuri apmētājuši Polijas vēstniecību ar dūmu svecēm, šādi atriebjoties par pirmdien notikušo uzbrukumu Krievijas vēstniecībai Varšavā.

Policijas sniegtā informācija liecina, ka arestētie ir opozīcijas kustības "Cita Krievija" atbalstītāji.

Protestētāji paziņojuši, ka tā ir atbildes reakcija uz Polijas nacionālistu pirmdien sarīkoto "Neatkarības maršu", kurā piedalījās līdz pat 50 000 cilvēku un kura laikā Varšavā pie Krievijas vēstniecības izraisījās nekārtības.

Pie vēstniecības tika aizdedzināta apsarga būda, bet vēstniecības ēkas virzienā tika mesti akmeņi un petardes. Pēc šī incidenta un tam sekojošajām nekārtībām tika arestēti vairāk nekā 70 cilvēki. Pieci policisti tika ievainoti.

Reaģējot uz notikušo, Maskava izsauca uz Ārlietu ministriju Polijas vēstnieku Krievijā Voicehu Zajačkovski un pieprasīja no Varšavas oficiālu atvainošanos.

Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis trešdien intervijā vietējai radiostacijai norādīja, ka "absolūti skandalozo incidentu" pie Krievijas vēstniecības nav iespējams attaisnot, bet Varšava ar oficiālu atvainošanos vēl nav nākusi klajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!