Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas karaliene Elizabete II palūgusi savam mazdēlam Harijam noskūt bārdu, liekot princim skaidri saprast, ka viņai "ļoti nepatīk jebkurš sejas apmatojums", vēsta laikraksts "The Sunday Express".

Karaliene neiebilst, ja prinči audzē bārdu militārā dienesta vai ceļojuma laikā, bet, atrodoties mājās, visiem ģimenes vīriešiem ir jābūt gludi skūtiem, par Elizabetes II uzskatiem laikrakstu informēja kāds karaliskajai ģimenei tuvs avots.

Princim nepatīkot apbēdināt karalieni, tāpēc bārdu viņš visdrīzāk noskūs, no avota uzzināja laikraksts. "Karaliskām personām nav paredzēts nēsāt bārdu vai ūsas. Tomēr, zinot Harija dumpīgo raksturu, var paredzēt, ka princis nenoskūsies uzreiz," pastāstīja avots.

Par to, ka Harijs ir izaudzējis bārdu, plašākai sabiedrībai tapa zināms 2013. gada nogalē. Tad britu medijos parādījās fotogrāfijas ar bārdaino princi labdarības ekspedīcijas uz Antarktīdu laikā.

Pirms tam vismaz divas reizes – 2008. un 2012. gadā - bārdu ir audzējis Harija vecākais brālis Viljams. Abās reizēs princis sejas apmatojumu nodzina uz Ziemassvētkiem.

Foto: Harijs gatavojas ekspedīcijai uz Dienvidpolu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!