Foto: AFP/Scanpix
Lietuvas radio un TV komisija lēmusi uz trīs mēnešiem slēgt Krievijas propagandas kanāla "NTVmir" apraidi, vēsta portāls "Delfi.lt".

Lēmums pieņemts, balstoties uz Krievijas televīzijas melīgas dokumentālas filmas demonstrēšanu par 1991.gada 13.janvarā notikumiem Viļņā. Demonstrētā pārraidē Krievijas TV kanāls cildinājis specvienības Omon kaujiniekus un asi kritizējis "separātiskos" Lietuvas spēkus.

Komisija vienbalsīgi pieņēma lēmumu par kanāla slēgšanu uz vismaz trīs mēnešiem. Šo lēmumu gan vēl jāapstiprina Viļņas Administratīvajai apgabaltiesai.

Komisija skaidro, ka šāds lēmums pieņemts, jo televīzijas kanāls raidījis saturu, kas ietver dezinformāciju un naida kurināšanu sabiedrībā.

"NTV Mir" pieder koncernam "Baltic Media Alliance" ( BMA ), kam pieder arī Latvijā populārais Baltijas pirmais kanāls.

Jau ziņots, ka Latvijā tiesību eksperti uzskata, ka ideja par iedzīvotāju pasargāšanu no nevēlamas informācijas, ierobežojot piekļuvi un atslēdzot kanālu retranslāciju, mūsdienu digitālajā pasaulē un it īpaši demokrātiskā sabiedrībā ir absurda.

Savukārt "Pirmā Baltijas kanāla" īpašnieks "Baltijas Mediju alianse" (BMA) vērsusies EDSO Mediju brīvības komitejā un Eiropas Parlamentā ar sūdzībām par Latvijas un Lietuvas mediju uzraudzības institūciju centieniem ierobežot BMA televīzijas kanālu apraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!