Foto: Kadrs no video

Pazīstamais nacionālboļševiks Beness Aijo, kurš pēdējās nedēļās kļuvis par kaismīgu Ukrainas prokrieviski noskaņoto aktīvistu domubiedru, atklātā vēstulē Latvijas un Lielbritānijas kreisajām organizācijām, aicina tās "informatīvi" atbalstīt prokrievisko noskaņojumu Doņeckā.

"Mēs ievērojam demokrātiskus principus un vēlamies, lai tautai būtu dota iespēja pašai lemt, kā un ar ko tai dzīvot," savā atklātajā vēstulē apgalvo Beness, kurš pirms ierašanās pret pašreizējo Ukrainas valdību noskaņotajā Doņeckā jau bija paspējis iesaistīties tā dēvētajos pašaizsardzības spēkos Krimā.

Atklātajā vēstulē Beness pauž viedokli, ka pēc Viktora Janukoviča gāšanas varu Kijevā ir sagrābusi "fašistu hunta", pret kuru Latvijā slavenais nacionālboļševiks mēģina "cīnīties", piedaloties doņeckiešu mītiņos, demonstrācijās un protesta akcijās, kuru dalībnieki pieprasa organizēt referendumu par Doņeckas pilsētas un Donbasa reģiona statusu.

Beness, kuram par līdzdalību tā dēvētajā Krimas pašaizsardzības vienībā varētu tikt atņemta Latvijas pilsonība, apgalvo, ka prokrieviski noskaņotie aktīvisti Ukrainā tiekot vajāti. Viņiem uzbrūkot kā radikāli noskaņotās organizācijas "Labējais sektors" teroristi, kas jau esot nogalinājuši vairākus aktīvistus, tā arī Ukrainas tiesībsargājošās iestādes, kas aktīvistus arestējot un ierosinot pret viņiem krimināllietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!