Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks drošības spēkus vaino nespējā apturēt Odesa sadursmes, kurās piektdien gāja bojā vairāk nekā 40 cilvēki, svētdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Jaceņuks BBC paziņojis, ka par notikušo būs "pilnīga un neatkarīga izmeklēšana". Viņš paudis uzskatu, ka Odesas policija varējusi apturēt vardarbīgās sadursmes, kurās desmitiem cilvēku gāja bojā. Lielākā daļa no upuriem gāja bojā ugunsgrēkā, kas izcēlās Arodbiedrības ēkā, kurā viņi bija iebarikādējušies. Lai glābtos no liesmām, cilvēki leca laukā pa logiem.

Jau vēstīts, ka Odesā piektdien izcēlās vardarbīgas sadursmes, kad Ukrainas vienotības atbalstītāju gājiena dalībnieki sāka konfliktēt ar prokrieviskajiem aktīvistiem. Ukrainas vienotības atbalstītāji pēc tam nodedzināja "Antimaidana" nometni pie Arodbiedrību ēkas, kurā iebarikādējušies prokrieviski noskaņotie aktīvisti.

Viņu pretinieki izlauza durvis un ielauzās ēkā.

Sadursmēs ir vairāki bojāgājušie un ievainotie. Milicija iepriekš ziņoja par četriem bojāgājušajiem, no kuriem vismaz viens miris no šautas brūces. Taču vēlāk paziņots, ka asiņainajās sadursmes gājuši bojā apmēram 40 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!