Foto: DELFI.lt

Trešdien Klaipēdas ostā uz starptautiskajām militārajām mācībām "Saber Strike" , kas nākamnedēļ sāksies visās Baltijas valstīs, ievesta Dānijas militārā tehnika, tai skaitā smagie tanki, vēsta portāls "Delfi.lt".

Uz Lietuvu ar diviem kuģiem atvesti tanki "Leopard 2A5", bruņumašīnas "CV 9035" un "M113" , riteņu kaujas mašīnas "Piranha" un cita tehnika.

Mācību laikā militārā tranporta kolonnas pārvietosies arī Latvijā.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA , jau vēstīja, ka Lietuvā mācību laikā uzturēsies lielākie sabiedroto spēki kopš valsts iestāšanās NATO. Pirmo reizi Lietuvas teritorijā līdz ar citu militāro tehniku ieradīsies arī sabiedroto tanki.

Mācībās, kas tiek rīkotas jau ceturto reizi, paredzēts stiprināt militāro sadarbību, dalīties pieredzē ar sabiedrotajiem, noslīpēt NATO spēku vienību koordinētu darbību, vairot gatavību dalībai militārajās operācijas, kā arī trenēties pildīt uzņemošās valsts lomu.

Šogad mācībās visās trijās Baltijas valstīs piedalīsies rekordliels karavīru skaits - vairāk nekā 4800 karavīru no desmit NATO valstīm un partnervalstīm - Dānijas, Igaunijas, ASV, Lielbritānijas, Kanādas, Latvijas, Polijas, Lietuvas, Norvēģijas un Somijas - un aptuveni 800 militārie transportlīdzekļi.

Visās trijās valstīs vienlaicīgi norisināsies brigādes līmeņa štāba mācības, bet Latvijā un Lietuvā - arī taktiskās lauka mācības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!