Foto: AFP/Scanpix
Neskatoties uz asiņaino konfliktu Gazas joslā, kur pēdējā mēneša laikā gājuši bojā vismaz 1800 palestīniešu un 64 Izraēlas pārstāvji, Amerikas Savienoto Valstu (ASV) publiskajā vidē aizvien turpina dominēt atbalsts Izraēlai, liecina sabiedriskās domas pētījumu uzņēmuma "Gallup" jaunākie dati.

"Gallup" dati liecina, ka 42% ASV iedzīvotāju attaisno Izraēlas militārās darbības Gazas konflikta laikā, kamēr palestīniešu spēku pozīcijas atbalsta tikai 14%.

Savukārt 38% amerikāņu uzskata, ka Izraēlas darbības Gazas joslā nav attaisnojamas, kamēr 66% to pašu domā par Palestīnas nodarījumiem.

"Gallup" analītiķi arī norāda, ka amerikāņu vidū sabiedriskās domas atbalsts Izraēlai nav mainījies teju pēdējos 15 gadus, neskatoties uz to, ka Palestīnas upuru skaits šī konflikta laikā ir identisks ar to, ko Izraēla piedzīvojusi pēdējos astoņos gados kopā skaitot.

Jau vēstīts, ka Izraēla 8. jūlijā sāka gaisa triecienus pa mēŗķiem palestīniešu "Hamas" kontrolētajā Gazas joslā, lai apturētu kaujinieku rīkotos raķešu uzbrukums Izraēlai. Pēc uzlidojumu sākuma Izraēlas spēki atklāja plašu tuneļu tīklu, kas savieno Gazas joslu ar Izraēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!