Aizvadītā nakts Ukrainas pilsētā Doņeckā bijusi saspringta un arī ceturtdien dzirdama apšaude pie separātistu pārņemtās Ukrainas Drošības dienesta (UDD) ēkas, kritiska situācija saglabājas arī Luhanskā, vēsta Ukrainas mediji.

Naktī uz ceturtdienu Doņeckā artilērijas apšaudei bijuši pakļauti divi pilsētas rajoni, kā rezultātā gājuši bojā trīs, bet ievainoti pieci mierīgie iedzīvotāji, informē pilsētas padome.

Apšaudē sagrautas vairākas dzīvojamās un saimniecības ēkas. Bojāta arī skolas Nr. 137 būve.

Ceturtdien artilērijas šāvieni dzirdami rajonā ap kaujinieku pārņemto UDD ēku. Iedzīvotāji aicināti patverties drošās vietās un netuvoties apšaudes rajonam. Iedzīvotāji ziņo par artilērijas šāvienu, sprādzienu un automātisko ieroču apšaudes troksni.

Tikmēr kritiska situācija saglabājas Luhanskā, kur jau divas nedēļas lielā daļā pilsētas ir atslēgta elektrība un krānā nav ūdens, informē vietējās amatpersonas. No 3. augusta bez elektrības palikusi visa pilsēta, nedarbojas stacionāro un mobilo telefonu sakari.

Naktī pilsētā turpinājusies apšaude, kurā cietušas dzīvojamās un sabiedriskās ēkas.

Vairums veikalu Luhanskā ir slēgti un joprojām nedarbojas bankas, netiek izmaksātas pensijas un algas. Situācija Luhanskā pasliktinās ar katru dienu, norāda amatpersonas.

Ukrainas militāristi pēdējās dienās ir norādījušas, ka tiek savilkts loks ar separātistu kontrolēto Doņecku. Medijos jau izskanējušas ziņas par karavīru ieiešanu Doņeckas nomalēs.

Lai arī Ukrainas armija pēdējās nedēļās gūst panākumus cīņā pret prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri ieņēmuši teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos, separātistu rokās joprojām ir tādas svarīgas pilsētas kā Doņecka un Luhanska.

Ukrainas spēki joprojām nespēj pilnībā noslēgt robežas posmu, pa kur no Krievijas turpinot ieplūst bruņutehnika un kaujinieki. Tāpat Ukraina apsūdz Krieviju, ka no tās teritorijas tiek apšaudītas Ukrainas armijas pozīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!