Krievija anektētās Krimas pussalas ziemeļu reģionā pulcē savas armijas daļas, piektdien, 5.septembrī, vēsta portāls "Unian.net".

Krievija uz Krimas ziemeļiem pārved helikopterus, bet karavīrus no pussalas teritorijas pārformē uz Ukrainas austrumu robežu, vēsta portāls, atsaucoties uz organizācijas "Informatīvā pretestība" koordinatora Dmitro Timčuka paziņojumu.

No Timčuka paziņojuma noprotams, ka Krievija koncentrē spēku pussalas ziemeļos. "Uz lidlauku pie Džankojas pārvieto militāros helikopterus," sociālajā vietnē "Facebook" raksta Timčuks.

Militārā tehnika tiekot pārvietota arī uz Ukrainas austrumu robežu. "Pēdējās diennakts laikā novērots, ka motorizēto kājnieku un artilērijas vienības no Krimas caur Krievijas Federācijas teritoriju tiek pārvietotas uz Ukrainas robežu ar Rostovas apgabalu Krievijā," ziņo Timčuks.

Jau vēstīts, ka naktī uz 5.septembri bruņotas sadursmes notika Ukrainas stratēģiski svarīgajā ostas pilsētā Mariupolē. Ukraiņiem izdevās uzbrukumus atvairīt.

Mariupole atrodas Ukrainas dienvidaustrumos. Tajā dzīvo nepilns pusmiljons cilvēku un tā ir desmitā lielākā Ukrainas pilsēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!