Foto: DELFI
Otrdien neilgi pirms pratināšanas 15 gadus vecais jaunietis, kurš pirmdien mācību stundas laikā Viljandi (Vīlandes) skolā nošāva vācu valodas skolotāju, pēc pašsajūtas pasliktināšanās nogādāts slimnīcā, vēsta "Postimees".

Otrdien bija plānots turpināt liecinieku un aizdomās turamo pratināšanu saistībā ar pirmdienas traģēdiju, taču galvenajam aizdomās turamajam bija nepieciešama mediķu palīdzība, tāpēc pratināšana pašlaik ir pārcelta uz nenoteiktu laiku, paziņoja prokuratūras preses sekretāre Kadri Tammaja.

Tikmēr traģēdijas lietā atklājas jaunas detaļas. Kadri Tammaja norādīja, ka kriminālizmeklēšanas laikā jānoskaidro, kā pusaudzis saņēmis pieeju seifa atslēgai. Viņa piebilda, ka "šobrīd nav viennozīmīgas atbildes uz jautājumu, cik šāvienu izdarīts un kur bija ievainota skolotāja", norādot, ka to ļaus noskaidrot ekspertīze.

Zināms, ka ierocis, ar ko šāva jaunietis, ir reģistrēts.

Savukārt Lodi ciemata, kas atrodas 10 kilometrus no Vīlandes, iedzīvotāji "delfi.ee" pastāstīja, ka šāvēja ģimene turējusies savrup un ikdienā neesot izcēlusies. "Tēvs bijis stingrs un prasīgs, bet bērni labi mācījušies," atzinusi kāda sieviete.

Vietējās skolas bijušais skolotājs atklājis, ka slepkavībā apsūdzētais pusaudzis vienmēr manīts kopā ar tēvu. "Viņš bijis ļoti stingrs, zinu, ka arī māte bijusi stingra ar bērniem, varbūt tāpēc bērni bija tik klusi un noslēgti, jo viņus terorizēja tēvs," viņš sacījis.

"Viņi bija pavisam parasti cilvēki, ne ar ko neizcēlās. Tikai ar to, ka viņi ne ar vienu no vietējiem nesarunājās," norādīja kāda sieviete.

Jau vēstīts, ka 27. oktobrī Igaunijas pilsētā Viljandi (Vīlande) stundas laikā 15 gadus vecs jaunietis nošāva skolotāju. Skolas darbinieki jaunieti raksturoja kā klusu skolēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!