Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas austrumos turpinās karadarbība starp Ukrainas spēkiem un prokrieviskajiem kaujiniekiem, apšaudi kārtējo reizi piedzīvojusi Doņeckas lidosta, vēsta aģentūra UNIAN.

Nakts laikā kaujinieki divas reizes apšaudījuši Ukrainas karavīru pozīcijas Doņeckas lidostā, tāpat apšaudēm pakļautas pozīcijas vēl trijos apdzīvotos punktos Doņeckas apgabalā. Tikmēr Luhanskas apgabalā apšaudes nav notikušas, informē pretterorisma operācijas preses centrs.

Nemierīga un dinamiska situācija saglabājas konflikta zonas dienvidos. Kaujinieki turpina apšaudīt ukraiņi pozīcijas Mariupoles apkārtnē, galvenokārt Čerņenko rajonā.

"Pretterorisma operācijas spēki dot atbildes triecienus, ja mērķa zonā nav mierīgo iedzīvotāju," uzsvērts paziņojumā.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome iepriekš norādīja, ka paaugstināta kaujinieku aktivitāte vērojama pēc 26. oktobrī notikušajām parlamenta vēlēšanām.

Vēstīts, ka Ukrainas karavīri pametuši kaujinieku ielenktu kontrolpunktu Luhanskas apgabalā. Naktī uz otrdienu kaujinieki centušies iekļūt Mariupolē.

Vēstīts, ka ceturtdien par uzbrukuma sākumu un plāniem ieņemt vairākas Ukrainas pilsētas paziņoja pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" premjers Aleksandrs Zaharčenko. Viņa minēto pilsētu sarakstā ir arī Mariupole.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievijas anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kaujas nav izdevies apturēt pamieram, kas septembra sākumā noslēgts Minskā.

Lai gan Kremlis 12. oktobrī paziņoja, ka militārās "mācības" Ukrainas pierobežā ir beigušās un karavīri atgriežas bāzēs, NATO atzina, ka reālas un vērā ņemamas darbības karaspēka atvilkšanai no robežas nav novērotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!