Foto: Ekrānšāviņš no video

Ukrainā, Dņepropetropavlovskā iedzīvotāji veica vietējās pilsētas varas "atkritumu lustrāciju", iemetot Viktoriju Gožiju un Aleksandru Brizeckovu atkritumu konteinerā, vēsta Ukrainas mediji.

Piektdien pie Apelāciju tiesas ap 30 aktīvistiem piedalījās protesta akcijā, ierēdņu virzienā skaļi izkliedzot apsūdzības un paziņojot, ka tieši pilsētas vadība ir iejaukta nelikumīgos darījumos ar zemes gabaliem.

Videoierakstā redzams, kā no atkritumu tvertnes neļauj izkļūt ārā pilsētas izpildkomitejas juridiskā padomes vadītājai Viktorijai Gožijai. Kāds no aktīvistiem kliedzis: „Tā ir tava vieta, saprati?”, iemetot viņas somu konteinerā un aizverot tās tvertni.

Aktīvisti sievieti saista ar bijušo Ukrainas viceprezidentu Aleksandru Vilkulu.

Jau vēstīts, ka septembrī cilvēku pūlis pie Ukrainas parlamenta ēkas Kijevā noķēris un atkritumu konteinerā iemetis deputātu - bijušo gāztā prezidenta Viktora Janukoviča Reģionu partijas biedru Vitāliju Žuravski. Neapmierinātie ļaudis deputātu noķēruši mirkļi, kad viņš sēžu starplaikā iznācis no parlamenta ēkas. Cilvēki politiķim pārmeta, ka "tādu kā viņš dēļ" valstī līst asinis.

Savukārt Odesā "Labējā sektora" biedri atkritumu konteinerā iemeta vietējo ierēdni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!