Foto: AP/Scanpix

Piektdien no rīta prokrieviskie kaujinieki atsākuši uzbrukumu Ukrainas karavīru pozīcijām Doņeckas lidostā, "kiborgu" rindās ir ievainotie, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta padomnieku Juriju Birjukovu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Vakar ap pusnakti situācija stabilizējās, vakarā ieradušies papildspēki palīdzēja saglabāt "status quo"," Birjukovs ierakstījis sociālajā tīklā "Facebook". "Bet no rīta sākās blīvs uzbrukums, mūsu pusē ir ievainotie (par kritušajiem informācijas pagaidām nav)," turpina padomnieks.

Pirms tam piektdienas rītā Ukrainas Bruņotie spēki ziņoja, ka karavīri joprojām kontrolē lidostas jauno termināli un situācija pēc ceturtdienas sadursmēm ir mierīga.

Vēstīts, ka Doņeckas lidostā ceturtdien notika sīvas kaujas un pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" līderis jau paziņoja, ka lidosta ir praktiski ieņemta. Kijeva šo informāciju noliedza. Tikmēr Ukrainas un Krievijas medijos izskanējusī informācija liecina, ka kaujas ceturtdien notikušas lidostas termināļa iekštelpās, kur atsevišķus būves līmeņus kontrolējot Ukrainas "kiborgi", bet citus prokrieviskie kaujinieki.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!