No stratēģiski svarīgās Debaļceves Ukrainas austrumos izvesti vairāk nekā 90% tur esošo Ukrainas karavīru, atsaucoties uz pretterorisma operācijas (ATO) preses centru, ziņo aģentūra UNIAN.

"No pilsētas un tās nomalēm organizēti izgājuši vairāk nekā 90% personālsastāva," preses konferencē Kijevā paziņoja ATO štāba preses virsnieks Anatolijs Steļmahs.

"Ukrainas karavīru plānveida pārdislokācija kārtējo reizi demonstrē, ka nekāda ielenkuma nav bijis, bet daļas un apakšvienības ieņem jaunas, valsts aizsardzībai daudz izdevīgākas pozīcijas," paskaidroja Steļmahs.

Vēstīts, ka trešdien sākta Ukrainas spēku izvešanas no stratēģiski svarīgās Debaļceves pilsētiņas, kurā risinājušās smagas kaujas. Vakarā Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka no Debaļceves iznākuši 2475 karavīri.

Pēdējo dienu laikā kaujās gājuši bojā vismaz 22, bet ievainoti vairāk nekā 150 Ukrainas armijas karavīri, atsaucoties uz Ukrainas pretterorisma centra informāciju ziņo "Ukrainskaja Pravda". Vairāk nekā 100 ievainoto nogādāti slimnīcā Artemivskā.

Vēstīts, ka Debaļceve ir stratēģiski svarīga, jo tajā atrodas dzelzceļa mezgls, kas dotu iespēju Krievijai apgādāt kaujinieku kontrolētās teritorijas Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Maskavas atbalstītie kaujinieki iepriekš paziņoja, ka pilsētiņa ir ielenkta, tāpēc uzskatāma par viņu teritoriju, uz kuru 15. februārī spēkā stājusies uguns pārtraukšana neattiecas.

Debaļceve atrodas izvirzījumā ārpus pārējās Ukrainas spēku kontrolētās teritorijas, tāpēc tās aizsardzība ir sarežģīta.

Pilna izmēra karte šeit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!