Foto: AFP/Scanpix
Kauju laikā pie Ukrainas pilsētas Debaļceves prokrievisko kaujinieku gūstā nonākuši vairāk nekā 90 Ukrainas karavīri, bet vēl 82 tiek meklēti, vēsta aģentūra UNIAN, atsaucoties uz Aizsardzības ministriju.

Aizsardzības ministrijas interneta vietnē publicētajā paziņojumā norādīts, ka "pretinieks informatīvajā karā ievērojami palielina sagūstīto un kritušo Ukrainas karavīru skaitu".

"Iesaistoties kaujā ar nevienlīdzīgiem pretinieka spēkiem, vienā no frontes iecirkņiem Debaļceves placdarmā gūstā nokļuva vairāk nekā 90 Ukrainas Bruņoto spēku karavīru. Tāpat Ģenerālštābs pašlaik meklē 82 karavīrus, kuru atrašanās vieta nav zināma.

Bez vēsts pazudušo meklēšanā iesaistīti noteikti spēki, turklāt mēs esam vērsušies pēc palīdzības pie EDSO misijas novērotājiem, Kopīgā norobežojošās līnijas kontroles centra dalībniekiem, citām valsts un nevalstiskajām organizācijām," teikts paziņojumā.

Iepriekš ziņots, ka atkāpšanās laikā no Debaļceves krituši 13 un ievainoti 157 karavīri, informē UNIAN.

Vēstīts, ka trešdien sākta Ukrainas spēku izvešanas no stratēģiski svarīgās Debaļceves pilsētiņas. Vakarā Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka no Debaļceves iznākuši 2475 karavīri. Ceturtdien no rīta ziņots, ka izvesti 90% Ukrainas karavīru.

Pēdējo dienu laikā kaujās gājuši bojā  22, bet ievainoti vairāk nekā 150 Ukrainas armijas karavīri, atsaucoties uz Ukrainas pretterorisma centra informāciju ziņo "Ukrainskaja pravda". Vairāk nekā 100 ievainoto nogādāti slimnīcā Artemivskā.

Vēstīts, ka Debaļceve ir stratēģiski svarīga, jo tajā atrodas dzelzceļa mezgls, kas dotu iespēju Krievijai apgādāt kaujinieku kontrolētās teritorijas Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Maskavas atbalstītie kaujinieki iepriekš paziņoja, ka pilsētiņa ir ielenkta, tāpēc uzskatāma par viņu teritoriju, uz kuru 15. februārī spēkā stājusies uguns pārtraukšana neattiecas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!