Foto: AP/Scanpix

Teroristu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki iekļuvuši Turcijā un plāno uzbrukt diplomātiskajām misijām Ankarā un Stambulā, atsaucoties uz Turcijas Nacionālās izlūkošanas organizāciju (MIT), ceturtdien ziņo Turcijas mediji.

Laikraksts "Hurriyet" vēsta, ka saskaņā ar MIT rīcībā esošo informāciju, šķērsojot dienvidu robežu, Turcijā plāno iekļūt aptuveni 3000 "Islāma valsts" kaujinieku no Irākas un Sīrijas, kur tiem neizdevās sagrābt savā kontrolē kurdu pilsētu Kobani.

Vairāki kaujinieki, tostarp komandieri, kuri plāno uzbrukumus, domājams, jau ir iekļuvuši Turcijā.

Par cik lielu kaujinieku skaitu ir runa, mediju rīcībā nonākušais MIT dokuments neatklāj, bet tajā norādīts, ka kaujinieki plāno uzbrukumu koalīcijā pret "Islāma valsti" iesaistījušos valstu misijām Ankarā un Stambulā.

MIT secinājusi, ka sīriešu un palestīniešu izcelsmes kaujinieki plāno iekļūt arī Bulgārijā, lai īstenotu uzbrukumus Eiropas Savienības (ES) valstīs, vēsta Turcijas mediji.

Turcijas policija atteicās komentēt šo informāciju, un arī MIT komentārus nesniedza.

Sīrijas kurdu spēki pagājušajā mēnesī padzina "Islāma valsts" kaujiniekus no Kobanes. Islāmistiem tā bija liela sakāve, ņemot vērā, ka viņi kontrolē aptuveni 50 000 kvadrātkilometru lielu teritoriju Sīrijā un Irākā.

Kurdus spēkiem palīdzēja arābu valstu sabiedrotie un ASV vadītās koalīcijas valstis ar gaisa uzlidojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!