Foto: AP/Scanpix

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks uzsācis konsultācijas ar Eiropas Savienības (ES) valstu līderiem par turpmāko rīcību pret Krieviju, saistībā ar Minskas vienošanās neizpildi, piektdien vēsta ziņu aģentūra "Ukrinform".

"Šobrīd es konsultējos ar Eiropas līderiem saistībā ar tālākajiem soļiem. Tie būs vērsti uz agresijas Astrumukrainā izmaksu paaugstināšanu," pavēstījis Tusks norādot, ka līdz šim uguns pārtraukšanas režīms konflikta plosītajā teritorijā pārkāpts vairāk nekā 300 reizes.

Savukārt Francijas prezidents Fransuā Olands piektdien pēc tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli paziņojis, ka valstij, kas "pārkāpusi Minskas vienošanos par mierīgu situācijas noregulējumu Ukrainas austrumos, tiks piemērotas sankcijas."

Merkele un Olands aicinājuši konfliktā iesaistītās puses ievērot Minskas vienošanos piebilstot, ka Vācijas un Francijas uzskati šajā jautājumā sakrīt.

"Mums jānodrošina smago ieroču atvilkšana un ieslodzīto apmaiņa," norādījusi Merkele.

Jau ziņots, ka par spīti pamieram turpinājās smagas kaujas par stratēģiski svarīgo Debaļcevi. Trešdien Ukrainas spēki sāka atkāpties no pilsētas.

Pēdējo dienu laikā kaujās gājuši bojā vismaz 22, bet ievainoti vairāk nekā 150 Ukrainas armijas karavīri, atsaucoties uz Ukrainas pretterorisma centra informāciju ziņo "Ukrainskaja pravda". Vairāk nekā 100 ievainoto nogādāti slimnīcā Artemivskā.

Saskaņā ar Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba pārstāvja Vladislava Seļezņova paziņojumu Ukrainas pretterorisma operācijas spēkiem atkāpjoties no Deabļceves, prokrievisko kaujinieku
gūstā nonākuši 110 Ukrainas karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!