Lai gan pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" vadība apgalvo, ka no karojošo pušu saskarsmes līnijas ir atvilkta ievērojama daļa smagā bruņojuma, tas neatbilst patiesībai, par grupas "Informācijas pretestība" un Ukrainas parlamenta deputāta Dmitrija Timčuka pasusto ziņo aģentūra UNIAN.

"Uz 26.02 saskaņā ar "Informācijas pretestība" datiem Krievijas teroristiskie karavīri bija atvilkuši tikai 10 – 15% no norādītā ieroču daudzuma. Turklāt ieročus teroristi atvelk nevis Minskas vienošanās paredzētajā attālumā, bet ar tādu aprēķinu, lai pozīcijās tos varētu atgriezt 30 – 40 minūšu laikā," raksta Timčuks.

Tāpat Timčuks apgalvo, ka pēdējās diennakts laikā fiksēti 30 gadījumi, kad kaujinieki pārkāpuši klusuma režīmu. "Pārsvarā fiksētas apšaudes no strēlnieku ieročiem. No artilērijas pretinieks apšaudīja Ukrainas karavīru pozīcijas Opitnes, Vodjanes un Pisku rajonā," norāda Timčuks.

Vēstīts, ka ceturtdien Ukrainas spēki sāka smagā bruņojuma – 100 milimetru lielgabalu – atvilkšanu no konflikta zonas.

Savukārt ASV Nacionālās izlūkošanas direktors Džeimss Klepers ceturtdien paziņoja, ka tuvākajos mēnešos sagaidāms Maskavas atbalstīto kaujinieku uzbrukums Mariupolei.

12. februārī Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi vienojās par uguns pārtraukšanu Ukrainā no 15. februāra. Tomēr Maskavas atbalstītie kaujinieki turpināja uzbrukt Ukrainas pozīcijām. Sevišķi sīvas kaujas notika Debaļceves pilsētā. Ukrainas spēki pilsētu pagājušajā nedēļā pameta.

Nerimstošās karadarbības dēļ kavējās arī smago ieroču atvilkšana, ko paredz vienošanās. Ceturtdien no rīta ziņots, ka pēc pusnakts Ukrainas austrumos apšaudes vairs nav konstatētas, tāpat diennakts laikā nav kritis neviens Ukrainas karavīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!