Izpildot 12. februārī Minskā panākto vienošanos, ceturtdien Ukrainas spēki sākuši no karadarbības zonas valsts austrumos atvilkt smago bruņojumu, vēsta laikraksts "Ukrainskaja pravda".

Ukrainas spēki no frontes līnijas pagaidām atvelk tikai 100 milimetru lielgabalus, informē Aizsardzības ministrija.

"Izpildot 12. februārī Minskā panākto vienošanos, šodien Ukraina sāk 100 milimetru lielgabalu atvilkšanu no saskarsmes līnijas. Šis pirmais smagā bruņojuma atvilkšanas solis notiks tikai EDSO novērotāju uzraudzībā," laikraksts citē ministrijas paziņojumu.

"Uzbrukuma mēģinājumu gadījumā smagā bruņojuma atvilkšanas grafiks tiks koriģēts. Ukrainas karavīri ir pilnīgā gatavībā aizstāvēt valsti," uzsvērts paziņojumā.

Vēstīts, ka 12. februārī Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi vienojās par uguns pārtraukšanu Ukrainā no 15. februāra. Tomēr Maskavas atbalstītie kaujinieki turpināja uzbrukt Ukrainas pozīcijām. Sevišķi sīvas kaujas notika Debaļceves pilsētā. Ukrainas spēki pilsētu pagājušajā nedēļā pameta.

Nerimstošās karadarbības dēļ kavējās arī smago ieroču atvilkšana, ko paredz vienošanās. Ceturtdien no rīta ziņots, ka pēc pusnakts Ukrainas austrumos apšaudes vairs nav konstatētas, tāpat diennakts laikā nav kritis neviens Ukrainas karavīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!