Ukrainas karavīri, kuri atrodas prokremlisko kaujinieku gūstā Doņeckā, trešdien nosūtīti uz sagrauto Doņeckas lidostu, lai drupu kaudzēs meklētu janvāra sīvajās kaujās kritušos ieroču brāļus, vēsta "Ukraine Today".

Aģentūras AP žurnālisti redzējuši, kā no kādreiz glaunā lidostas termināļa drupām tiek izcelti četri kritušu karavīru ķermeņi. Kaujinieku pārstāvji norādīja, ka gruvešos ir vēl daudz kritušo, konkrētus skaitļus neminot.

Ukrainas karavīri Doņeckas lidostu, kuras jaunais terminālis tika uzcelts īpaši priekš 2012. gada futbola čempionāta, pret Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem aizsargāja kopš pagājušā gada maija. 22. janvārī Ukraina atzina, ka ir zaudējusi pozīcijas terminālī, kurš artilērijas apšaudēs ir pilnībā sagrauts.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas oficiālā informācija liecina, ka janvārī kaujās lidostā krituši 15 karavīri, kuru ķermeņi joprojām nav atgūti.

Pagājušajā nedēļā prokrieviskie kaujinieki apmaiņā pret 52 Ukrainas spēku gūstā esošie cilvēkiem izdeva Kijevai 139 sagūstītus Ukrainas karavīrus.

Neviena no pusēm nav atklājusi, cik gūstekņu joprojām tām ir. Tikmēr AP žurnālisti norāda, ka sagrautajā Doņeckas lidostā redzēja strādājam 25 gūstekņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!