Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Savienības (ES) darbība liek Kijevai aizmirst par Minskā parakstīto vienošanos, pārliecināts Krievijas parlamenta augšpalātas ārpolitikas komitejas vadītājs Konstantīns Kosačevs, vēsta ziņu aģentūra DPA.

"Ukraina, visticamāk, nav ieinteresēta īstenot Minskas vienošanos. Tā vienkāršā iemesla dēļ, ka – tiklīdz tā tiks īstenota – Krievijai uzliktās sankcijas vairs nebūs spēkā," uzsvēra Kosačevs paneļdiskusijā Beļģijā, Briselē. Krievijas amatpersona skaidroja, ka nekādas sankcijas nemainīs Kremļa politiku.

Kosačevam piekrita Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs, kurš sūdzējās, ka ES lēmumi liek Krievijai segt izmaksas par Ukrainas rīcību. "Kāpēc Krievija ir atbildīga par to, ka Kijeva sabotējusi Minskas vienošanos?" vaicājis Puškovs.

Ukrainas līderi uzstāja, ka Kijeva stingri ievēro Minskas vienošanos.

Jau vēstīts, ka ES dalībvalstu līderi ceturtdien samitā Briselē vienojušies par Krievijai noteikto sankciju atstāšanu spēkā.

Sankciju režīms, kas ir vērsts pret Krievijas enerģētikas, finanšu un aizsardzības nozarēm, paliks spēkā līdz gada beigām.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!