Prokrievisko kaujinieku bruņojumā Ukrainas austrumos nonākusi pārnēsājamā raķešu iekārta "Grad-P", atsaucoties uz aktīvistu grupas "Informācijas pretestība" vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta aģentūra UNIAN.

Reaktīvo raķešu iekārtas 9P132 "Grad-P" pamanītas vairākās vietās Luhanskas apgabalā, norāda Timčuks. Ar šiem ieročiem nodrošinātas mobilās uguns atbalsta grupas.

Tikmēr internetā publicēti video liecina, ka "Grad-P" prokrievikso kaujinieku brunojumā Ukrainā ir jau vismaz kopš augusta.

Iekārta "Grad-P" ("Partizāns") ir PSRS izstrādāts ierocis. Tā ir reaktīvās zalvju uguns iekārtas "Grad" modifikācija, kuru veido pārnēsājama vienas raķetes palaišanas iekārta ar statīvu.

Iekārta paredzēta partizānu kara taktikai, izmantojot to pret ienaidnieka dzīvo spēku, uguns punktiem un tehniku.

Tikmēr Ukrainā turpinās pamiera neievērošana. Aizvadītās nakts laikā Maskavas atbalstītie kaujinieki uguns pārtraukšanas režīmu pārkāpuši 17 reizes, paziņoja pretterorisma operācijas (ATO) preses centrs.

Luhanskas apgabalā Orehoves ciems apšaudīts ar "Grad" iekārtām.

Kas ir "Grad" iekārta?

Vēstīts, ka Ukrainas spēki ar Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem Austrumukrainā cīnās kopš 2014. gada pavasara. Kijeva un Rietumi norāda, ka Ukrainā atrodas Krievijas armijas karavīri un tehnika, tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu noliedz, norādot, ka visi no Krievijas iebraukušie kaujinieki ir brīvprātīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!