ASV vadītās koalīcijas gaisa triecienā Irākā nogalināts otrs galvenais grupējuma "Islāma valsts" (IS) līderis, atsaucoties uz Irākas Aizsardzības ministriju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Abduls Rahmans Mustafa Muhameds, pazīstams arī kā Abu Alā al Afri, liktenīgā uzlidojuma brīdī atradies mošejā Tell Afarā, paziņoja ģenerālis Tahsins Ibrahims.

"Islāma valsts" līdera vietnieks mošejā ticies ar desmitiem kaujinieku, kuri arī gājuši bojā.

Pēdējās nedēļās ir izskanējušas neapstiprinātas ziņas, ka al Afri uz laiku ir pārņēmis vadību pār IS operācijām. Irākas drošības avoti iepriekš ziņoja, ka IS līderis Abu Bakrs al Bagdadi uzlidojuma rezultātā ir ievainots.

ASV Valsts departaments pagājušajā nedēļa izsludināja septiņu miljonu dolāru atlīdzību par informāciju, kas palīdzētu notvert al Afri, kuru identificēja kā Abdulu Rahmanu Mustafu al Kvaduli.

Radikālais sunnītu grupējums "Islāma valsts" ir nostiprinājies Sīrijas pilsoņu kara laikā. Kaujinieki, kuri publiski izpildījuši nāvessodus ārvalstu žurnālistiem un tiek apsūdzēti masu slepkavībās, šogad straujā ofensīvā iekaroja plašas teritorijas Irākā, kā arī kontrolē daļu Sīrijas. Radikāļu rindām pievienojas džihādisti no visas pasaules.

Uzlidojumus islāmistu pozīcijām veic ASV vadīta koalīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!