Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas karavīri bez zaudējumiem apturējuši prokrievisko kaujinieku trešdien sākto uzbrukumu Doņeckas apgabala Marinkai, atsaucoties uz Ukrainas aizsardzības ministra Stepana Poltoraka teikto, vēsta aģentūra UNIAN.

Ministrs žurnālistiem paziņojis, ka trešdien patiešām novērota strauja kaujinieku darbības aktivizēšanās atsevišķās frontes vietās – Marinkā un netālajā Krasnohorivkā.

Pretinieka uzbrukums sācies pulksten 4:10 naktī, bet šobrīd ir apturēts un situācija tiek kontrolēta, trešdienas pēcpusdienā informējis ministrs.

Tikmēr Ukrainas armijas Ģenerālštābs, lai izvairītos no dzīvā spēka zaudējumiem, devis atļauju karavīriem Marinkas un Krasnohorivkas apkārtnē pielietot artilēriju, liecina Ģenerālštāba preses centra paziņojums.

Līdz šim artilērijas iekārtas saskaņā ar Minskas pamiera nosacījumiem atradušās noteiktajā attālumā frontes aizmugurē.

Savukārt Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks paziņoja, ka Krievija kārtējo reizi ir pārkāpusi Minskas vienošanos un devusi rīkojumu saviem kaujiniekiem sākt militāru operāciju.

Trešdienas kaujā ievainojumus guvuši septiņi Ukrainas karavīri, bet kritušo nav, liecina oficiālā informācija.

Brīvprātīgais mediķis Armens Nikogosjans Ukrainas medijiem iepriekš ziņoja par aptuveni 25 ievainotiem ukraiņu karavīriem. Viņš arī stāstīja, ka kaujinieki centušies Marinku ielenkt.

Ukrainas austrumos formāli spēkā ir pamiers, taču bieži tiek fiksēti tā pārkāpumi (video: "pamiers" Širokinē). Kijeva un Rietumi ir nobažījušies, ka Maskavas atbalstītie kaujinieki gatavojas jaunai ofensīvai.

2014. gada pavasarī Krievija okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Pēc tam Ukrainas spēki iesaistījās karā ar Krievijas atbalstītiem un apbruņotiem kaujiniekiem Ukrainas austrumos, kur prokrieviskie spēki pasludinājuši Luhanskas un Doņeckas "tautas republikas".

Tikmēr Kremlis noliedz, ka būtu saistīts ar karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!