Foto: Reuters/Scanpix
Turcijas aviācija sestdien veikusi otru gaisa triecienu sēriju teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" pozīcijām Sīrijā, kā arī uzsākusi kurdu bruņotā separātistu grupējuma Kurdistānas strādnieku partija (PKK) nometņu bombardēšanu Irākas ziemeļos.

Turcijas iznīcinātāji F-16 pacēlās no lidlauka Dijarbakirā, valsts dienvidaustrumos, un pēc operācijas visas lidmašīnas sestdienas rītā atgriezušās savā bāzē, vēsta aģentūra "Anatolia".

Kā ziņots, "Islāma valsts" pozīcijas Sīrijā Turcijas gaisa spēki sāka bombardēt jau piektdienas rītā, taču tagad operācija ir paplašināta, sākot uzlidojumus arī PKK kaujinieku bāzēm Irākas ziemeļos.

Uzlidojumus apstiprinājis arī PKK pārstāvis, piebilstot, ka grupējuma kaujinieku bāzes pakļautas arī smagās artilērijas apšaudei.

Tikmēr televīzijas kanāls NTV vēsta, ka 20 iznīcinātāji F-16s bombardējuši piecas PKK bāzes Irākas ziemeļos.

Vēlāk Turcijas premjerministra kanceleja pavēstīja, ka Irākas ziemeļos bombardēti ar PKK saistīti mērķi septiņās vietās, tostarp bāze, kurā uzturas PKK militārā spārna vadība.

Kancelejas izplatītajā paziņojumā apstiprināts, ka operācijā piedalījušies arī Turcijas sauszemes spēki, kas ar artilēriju apšaudījuši gan "Islāma valsts" pozīcijas, gan PKK bāzes.

Kurdu separātistu kaujinieku bāzu bombardēšana jau izsaukusi jautājumus par uzsākto miera sarunu nākotni starp Ankaru un PKK.

Premjerministrs Ahmets Davutoglu ap plkst.2 sasauca ārkārtas kabineta sēdi, kurā piedalījās arī drošības spēku augstākās amatpersonas.

Premjera kanceleja vēsta, ka sēdē panākta vienošanās par "papildus pasākumiem cīņā pret teroristiem" un doti atbilstoši rīkojumu attiecīgajām iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!