Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs ceturtdien ierosināja mainīt pabalstu kārtību patvēruma pretendentiem, sniegt viņiem vairāk pakalpojumu, nevis izmaksāt skaidru naudu, vēsta raidorganizācija "Deutsche Welle".

Daudzi Eiropas kolēģi Vācijas bēgļu programmas uzskata par pārāk dāsnām, "tāpēc ir nepieciešamas debates par eiropeiskiem cilvēka cieņas standartiem, pabalstiem un pakalpojumiem", intervijā televīzijā ceturtdien vakarā sacīja kristīgo demokrātu politiķis.

Maksājumi, kurus Vācijas likumi noteikuši kā palīdzību bēgļiem, ir pielīdzināmi policista mēnešalgai Albānijā un Kosovā, norādīja ministrs.

Kā vienu risinājuma variantu viņš piedāvāja nodrošināt patvēruma pretendentiem vairāk pakalpojumu, vienlaikus maksājot mazāk naudas.

"Mums ir rūpīgi jātiek skaidrībā ar kabatas naudas jautājumu. Bēgļu uzņemšanas nometnēs ir jāparūpējas par to, lai neizmaksātu daudz skaidras naudas un katrā gadījumā neizmaksāt to avansā vairākus mēnešus uz priekšu, jo rezultātā šo naudu saņems tie, kas nodarbojas ar cilvēku kontrabandu," uzsvēra ministrs.

Viņš brīdināja, ka 2015.gadā Vācijā ieradīsies krietni lielāks bēgļu skaits, tomēr neapstiprināja prognozes, ka Vācijā šogad būtu gaidāmi 600 000 jaunu imigrantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!