Foto: AFP/Scanpix

Četru nedēļu laikā Turcijas armija Irākas ziemeļos un Turcijas dienvidaustrumos nogalinājusi 771 Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) kaujinieku, piektdien vēsta valsts ziņu aģentūra "Anatolia".

430 kaujinieki nogalināti uzlidojumos PKK nometnēm Irākas ziemeļos, vēsta aģentūra, kuras datus neatkarīgi avoti nav apstiprinājuši.

Vēl 260 nogalināti sauszemes operācijās Turcijas dienvidaustrumos, atsaucoties uz informācijas avotiem armijā, vēsta "Anatolia".

20.jūlijā Turcijā līdzās Sīrijas robežai, kā domājams, džihādistu grupējuma "Islāma valsts" sarīkotā teroraktā tika nogalināti 33 kurdu aktīvisti. Kurdu kaujinieki, kas Ankaru apsūdz sadarbībā ar "Islāma valsti", uz teroraktu reaģēja, vardarbīgi vēršoties pret Turcijas armiju un policiju.

24.jūlijā Ankara pašas pasludinātā dubultā "karā ar terorismu" veica pirmos uzlidojumus "Islāma valsts" pozīcijām Sīrijā un PKK Irākas ziemeļos.

Kopš tā laikā veikti vairāki desmiti uzlidojumu, tomēr atbilstoši oficiālajām ziņām tikai trīs no tiem pret "Islāma valsti".

Kritiķi pārmet Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam , ka viņš jūlija beigās sācis militāru operāciju pret "Islāma valsti" un PKK cerībā pirms gaidāmajām pirmstermiņa parlamenta vēlēšanām nostiprināt savas Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) pozīcijas.

Līdz šim operācijas gaitā Turcijas armija vairāk koncentrējusies uz kurdu karotājiem, nevis "Islāma valsti", neraugoties uz to, ka Sīrijā kurdi karo pret "Islāma valsti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!