Foto: Publicitātes attēls

Teroristiskais grupējums "Islāma valsts" (IS) paziņojis, ka sagūstījis divus ķīlniekus no Norvēģijas un Ķīnas, pieprasot par viņiem izpirkuma maksu, vēsta "Vice". IS vēsta, ka tie ir 48 gadus vecais Ole Johans Grimsgārds-Ofstads no Oslo un 50 gadus veco Fans Džinghujs no Pekinas.

Grupējuma propagandas žurnāla "Dabiq" jaunākajā angļu valodas izdevumā ievietoti abu vīriešu attēli ar uzrakstu "tiek pārdots".

Attēlā iekļauts arī "telegrammas numurs" tam, kurš vēlas samaksāt izpirkuma maksu par ķīlnieka atbrīvošanu un pārvešanu. "Vice" pieļauj, ka ar "telegrammas numuru" (attēlā dzēsts) ir domāta drošās ziņojumapmaiņas aplikācija, kas ļauj tās lietotājiem sūtīt ziņas gan draugiem, gan svešieniekiem, pat nezinot viņu telefona numuru.

Grupējums gan nesniedz nekādu informāciju par to, kad un kur sagūstīti ķīlnieki.

Fans žurnālā tiek aprakstīts kā "pašnodarbināts konsultants". Tikmēr par norvēģi pēc viņa paša publicētās informācijas "Facebook" zināms, ka viņš šā gada janvārī caur Turciju devās uz Sīrijas ziemeļrietumu provinci Idlibu, kuru veiksmīgi sasniedzis.

Norvēģijas premjerministre Erna Solberga trešdien apstiprināja, ka kāds Norvēgijas pavalstnieks Sīrijā esot sagūstīts. "Mūsu mērķis ir nogādāt savu pilsoni atpakaļ mājās. Situācija ir ļoti sarežģīta," viņa sacīja preses konferencē.

Viņa nenosauca ķīlnieka vārdu, taču minēja, ka viņš ir aptuveni 40 gadus vecs un kopš sagūstīšanas brīža nonācis vairāku grupējumu rokās. Premjere arī paziņoja, ka ar teroristiem nesadarbosies un izpirkuma maksas nemaksās.

Solberga preses konferencē atteicās atbildēt uz žurnālistu jautājumiem, kā arī atteicās piedalīties partiju debatēs televīzijā, pirms pirmdien paredzētājām pašvaldību vēlēšanām. Viņa tikai norādīja, ka valdības krīzes grupa strādā pie ķīlnieku lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!