Foto: Reuters/Scanpix

Turcijas policija reidos otrdienas rītausmā aizturējusi apmēram 30 iespējams, džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujiniekus, dienu pēc policijas un kaujinieku grupas apšaudes vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Policija veica vienlaicīgas operācijas vairākas "Islāma valsts" kaujinieku mītnēs Anatolijas reģiona pilsētā Koniā, vēsta ziņu aģentūra "Dogan", norādot, ka operācija turpinās.

Pirmdien divi policisti un septiņi, iespējams, "Islāma valsts" kaujinieki gāja bojā apšaudē Dijarbakirā, kas ir galvenā pilsēta kurdu apdzīvotajos Turcijas dienvidaustrumos.

Turcija, kas gatavojas svētdien gaidāmajām parlamenta vēlēšanām, ir sākusi cīņu pret "Islāma valsts" ekstrēmistiem. Turcijas varas iestādes "Islāma valsti" tur aizdomās par 10. oktobrī notikušo divu spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumu Ankarā, kur kurdu atbalstītāji pulcējās uz mītiņu. Uzbrukumā gāja bojā 102 cilvēki. Tas ir lielākais upuru skaits kādā uzbrukumā Turcijas vēsturē.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans pirmdien solīja pastiprināt operācijas pret visiem "teroristiem", tostarp "Islāma valsti" un "Kurdistānas strādnieku partijas" (PKK) biedriem.

Sabiedrotie Rietumvalstīs Turciju ilgstoši kritizēja par pārāk kūtru rīcību, lai izskaustu ekstrēmistu džihādistu grupējumu.

Pēc tam, kad jūlijā pierobežā džihādisti sarīkoja spridzināšanu, Turcija sāka gaisa triecienus pret "Islāma valsts" mērķiem Sīrijā. Tomēr audz aktīvāk tā vēršas pret kurdu politiskā grupējuma PKK kaujiniekiem, kas bāzēti Irākas ziemeļos un pārkāpj 2013.gadā Turcijas un nemiernieku noslēgto pamieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!