Foto: Reuters/Scanpix

Pieci, iespējams, džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieki un divi Turcijas policisti pirmdien gājuši bojā apšaudē Dijarbakirā, kas ir galvenā pilsēta kurdu apdzīvotajos Turcijas dienvidaustrumos, paziņoja drošības dienesti.

Policijas darbinieki rītausmā sāka reidus vairākās mājās pilsētas rajonā, kur, kā tiek uzskatīts, slēpjas džihādisti, kad kaujinieki uz viņiem atklāja uguni, informēja anonīms avots Turcijas drošības struktūrās.

Spēcīgā apšaude turpinās, pavēstīja ziņu aģentūras AFP žurnālists notikuma vietā. Policija bažījas, ka vēl vairāk kaujinieku slēpjas apkaimē. Tā ir pirmā apšaude ar džihādistiem Turcijas teritorijā.

Turcijas varas iestādes "Islāma valsti" tur aizdomās par 10.oktobrī notikušo divu spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumu Ankarā, kur kurdu atbalstītāji pulcējās uz mītiņu. Uzbrukumā gāja bojā 102 cilvēki. Tas ir lielākais upuru skaits kādā uzbrukumā Turcijas vēsturē.

Policija visu nedēļas nogali veica plašu meklēšanas operāciju, meklējot, iespējams, "Islāma valsts" atzaru, kurā darbojas arī kāda Vācijas pilsone, kas tiek turēta aizdomās par citu uzbrukumu plānošanu, vēstīja Turcijas plašsaziņas līdzekļi.

Turcijas policija ir pēdējo divu nedēļu laikā ir aizturējusi daudzus iespējamos džihādistus, un četri no tiem ir apsūdzēti par līdzdalību uzbrukumos Ankarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!