Foto: DELFI

Atsaucoties Slovēnijas Iekšlietu ministrijas lūgumam, Lietuva uz Slovēniju sūtīs 20 mobilo vienību policistus, paziņoja Policijas departaments.

Lietuvas policistu galvenais uzdevums būs patrulēšana kopā ar Slovēnijas policistiem, Eiropas Savienības (ES) ārējo robežu patrulēšana, sniedzot atbalstu darbā ar bēgļu pieplūdumu, novēršot noziegumus un citus pārkāpumus.

Policisti uz Slovēniju dosies Lietuvas policijas automašīnās, viņi būs ģērbušies Lietuvas policijas formās, un viņiem tiks nodrošināts īpašais aprīkojums.

Operāciju apmaksās Slovēnijas puse.

Šī ir pirmā reize, kad tik daudzi Lietuvas policisti dodas uz kādu ārvalsti, lai tur palīdzētu uzturēt sabiedrisko kārtību, atzina Policijas departamenta pārstāvis Sauļus Gags.

Lietuvas policisti uz Slovēniju dosies tuvākajās dienās. Komandējums ilgs mēnesi.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradušies jau vairāk nekā 709 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās Eiropas Savienības valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!