Foto: AFP/Scanpix

Vācijā pirmdienas rītā ieradās pirmie sīriešu bēgļi no Turcijas saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) un Turcijas vienošanos par migrācijas ierobežošanu uz Eiropu, paziņoja Vācijas federālā bēgļu biroja amatpersona.

16 sīrieši ar lidmašīnu no Stambulas tika atvesti uz Hanoveras pilsētu Vācijas ziemeļos, un viņus paredzēts nogādāt bēgļu patversmē apmēram 140 kilometrus no Hanoveras. Vēl viena sīriešu grupa ieradīsies Hanoverā pirmdien ap dienas vidu, piebilda amatpersona.

Pirmdienas rītā tika ziņots, ka Turcijā ir ieradies pirmais kuģis ar migrantiem, kas izraidīti no Grieķijas saskaņā ar minēto Eiropas Savienības (ES) un Turcijas vienošanos. Šī kuģa atvestie migranti pārsvarā bija Pakistānas pilsoņi.

Dažas stundas pirms tam Grieķijas Lesbas salā ES robežapsardzes aģentūras "Frontex" darbinieki iesēdināja pirmo izraidāmo migrantu grupu divos prāmjos. Pirmais no šiem kuģiem "Nazli Jale" sasniedza Dikili ostu Turcijā.

Atbilstoši līgumam, kas noslēgts starp ES un Turciju, Ankara apņēmusies uzņemt atpakaļ visus nelegālos migrantus, kas nekvalificējas bēgļu statusam. Par katru Turcijas atpakaļ uzņemto nelegālo migrantu ES solījusi uzņemt vienu bēgli no Turcijas nometnēm.

Kopš 20. martā stājās spēkā ES un Turcijas vienošanās, Grieķijas salās ir aizturēti apmēram 4000 migrantu, kas tur ieradušies no Turcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!