Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas oficiālie mediji šonedēļ publiskojuši vairāk nekā divu desmitu svarīgu valsts amatpersonu augstas izšķirtspējas fotogrāfijas, tostarp paša līdera Kima Čenuna attēlu, vēsta laikraksts "The Guardian".

Kā norāda Ziemeļkorejas novērotāji, neparastais ir tas, ka attēliem nav redzamas to apstrādes un vizuālās uzlabošanas pazīmes. Lai gan Phenjana to noliedz, parasti publiskotie Kima attēli liecina, ka tie ir koriģēti.

Iespējams, ka Ziemeļkoreja ar šādu soli pēc pirmdien noslēgtā valdošās partija kongresa mēģina pārdot daudz dabīgāku un pozitīvāku Kima Čenuna un viņa augstāko amatpersonu tēlu, skaidro Ziemeļkorejas eksperts no Seulas Nacionālās universitātes Čangs Jonseks.

Autoritārā zeme cenšas radīt iespaidu, ka tā ir normāla valsts, kas ne ar ko neatšķiras no citām, viņš pieļauj. Savukārt Seulā bāzētā Korejas Nacionālās apvienošanas institūta pētnieks Čo Hanbums uzskata, ka Phenjana, iespējams, grib radīt iespaidu, ka Kims ir vienkāršs, bet tik un tā par sevi pārliecināts līderis.

No 27 amatpersonām (neskaitot Kimu), kuru portreti publicēti, 20 kungi ir uzvalkos, bet septiņi militārajā formastērpā. Kims Čenuns ir vienīgais, kurš fotogrāfijā smaida un vienīgais, kuram pie uzvalka nav redzama Ziemeļkorejā obligātā piespraudīte ar bijušo vadoņu Kima Irsena un Kima Čenira portretiem.

Foto: Kims Čenuns ikdienas gaitās

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!