Itālijas krasta apsardzes koordinētā glābšanas operācijā pirmdien Vidusjūrā no nedrošām laivām izglābti aptuveni 6055 migranti, kas ir viens no lielākajiem vienā dienā izglābto cilvēku daudzumiem kopš migrācijas krīzes sākuma Eiropā, vēsta portāls "The Atlantic".

Migranti no Lībijas ceļu uz Eiropu sākuši gandrīz 40 laivās, ziņo BBC. Glābšanas operācijā netālu no Lībijas krastiem piedalījās aptuveni 10 kuģi. Vismaz deviņi migranti gājuši bojā, bet kāda 23 gadus veca grūtniece un bērns ar helikopteri nogādāti slimnīcā Lampedūzas salā, ziņo aģentūra "Reuters".

Savukārt Lībijas amatpersonas ziņo par 11 krastā izskalotiem līķiem pie galvaspilsētas Tripoles, bet vēl divi migranti noslīkuši nogrimstot laivai pie Sabrātas.

Kāds Itālijas krasta apsardzes kuģis izglābis 725 cilvēkus no vienas gumijas laivas. 200 no migrantiem bijuši nepilngadīgie. Pavisam dienas laikā notikušas ap 20 glābšanas operācijas.

Lībijas krasta patruļas tikmēr pārtvērušas trīs laivas ar 450 cilvēkiem, ziņo "Reuters".

Saskaņā ar Satarptautiskās Migrācijas organizācijas datiem šogad Itālija ir ieradušies aptuveni 132 000 imigrantu.

Glābšanas operācija notika tieši trīs gadus pēc 366 migrantu nāves, kad pie Itālijas krastiem nogrima pārpildīta laiva. Traģēdijas apmēri pievērsa sabiedrības uzmanību migrantu bīstamajiem ceļojumiem pāri Vidusjūrai ar mērķi nokļūt Eiropas Savienībā (ES).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!