Foto: AP/Scanpix

Šķērsojot Vidusjūru,šogad Eiropā ieradušies vairāk nekā 300 000 nelegālo imigrantu, krietni mazāk nekā pērn, kad gada pirmajos deviņos mēnešos viņu skaits bija sasniedzis 520 000, otrdien paziņoja ANO.

"Bēgļu un migrantu skaits, kas šogad sasnieguši Eiropas krastus, šodien pārsniedzis 300 000," žurnālistiem sacīja ANO bēgļu aģentūras (UNHCR) pārstāvis sakariem ar presi Viljams Spindlers.

Kaut arī ir sarucis nelegālo imigrantu skaits, kas cenšas šķērsot Vidusjūru, bojāgājušo skaits šajā ceļā ir pieaudzis. 2016. ir "gads ar vislielāko reģistrēto nāves gadījumu skaitu Vidusjūrā", norādīja UNHCR.

Šogad saņemtas ziņas par 3211 Vidusjūrā bojāgājušiem vai pazudušiem migrantiem, un tas ir tikai par 15 % mazāk nekā kopējais bojāgājušo un pazudušo skaits pērn (3771), norādīja UNHCR.

Itālijā ieceļojušo nelegālo imigrantu skaits ir teju tāds pats kā pērn. Šogad tie ir 130 411, bet pērn šajā laika posmā - 132 000.

Savukārt Grieķijā nelegālo imigrantu skaits ir sarucis par 57 %. Nelegālo ieceļotāju skaits sarucis kopš marta, kad Eiropas Savienība un Turcija noslēdza vienošanos par nelegālās imigrācijas plūdu apturēšanu.

Vairāk nekā puse nelegālo imigrantu, kas šogad ieradās Grieķijā, bijuši sīrieši, norādīja UNHCR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!