Foto: Reuters/Scanpix

Laikā, kad turpinās Irākas spēku un sabiedroto uzbrukums islāmistu kontrolētajai lielpilsētai Mosulai, "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieki piektdien uzbrukuši Kirkūkā un tās apkārtnē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Irākas mediji ziņo, ka pašnāvnieki-spridzinātāji uzbrukuši Kirkūkas policijas iecirkņiem un spēkstacijai, bet ar "Daesh" saistīta ziņu aģentūra vēsta, ka kaujinieki iebrukuši pilsētas hallē un sagrābuši centrālo viesnīcu.

Vietējā TV kanāla pārraidītajos kadros redzami melnu dūmu mutuļi virs pilsētas un dzirdams šāvienu troksnis.

Kaujinieki un vairāki pašnāvnieki spridzinātāji uzbrukuši policijas ēkai, vecajam policijas doktorātam, vēl vienam policijas iecirknim, politiskās partijas mītnei un celtniecības stadijā esošai spēkstacijai, paziņoja vietējais policijas šefs Sarhads Kvadirs.

Uzbrukumā spēkstacijai gājuši bojā trīs irāniešu strādnieki un astoņi irākieši, norāda avoti Kirkūkas policijā.

Tikmēr Kirkūkas gubernators Nadžms al Din Karims kurdu ziņu aģentūrai "Rudaw" paziņoja, ka pretterorisma vienības un Kurdu pešmerga (zemessardze) pilnībā kontrolē situāciju. Drošības spēki nogalinājuši sešus pašnāvniekus-spridzinātājus, viņš papildina.

Kāds avots drošības iestādēs BBC informē, ka Kirkūkas dienvidos un dienvidrietumos turpinās pešmergas un "Daesh" sadursmes.

Daudznacionālā Kirkūka atrodas 290 kilometrus uz ziemeļiem no galvaspilsētas Bagdādes un 170 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Mosulas. Pilsētu par savu uzskata gan Irākas centrālā valdība, gan kurdi.

Tikmēr turpinās pirmdien sāktais uzbrukums "Daesh" kontrolētajai Mosulai. Lielākajā militārajā operācijā kopš ASV karaspēka izvešanas 2011. gadā piedalās ap 30 000 karavīru. Pilsētā nocietinājušies no 3500 līdz 5000 "Daesh" kaujinieku, liecina aplēses.

Ceturtdien, atkāpjoties no pozīcijām uz dienvidiem no Mosulas, "Daesh" karotāji aizdedzinājuši ķīmisko rūpnīcu, ziņo BBC.

Foto: AFP/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!