Foto: AFP/Scanpix
Rumānijā trīs nedēļas pirms parlamenta vēlēšanām aizturēta Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāja, kas tiek turēta aizdomās par korupciju, trešdien ziņo telekanāls PRO TV un citi mediji.

Ana Marija Petru tiek turēta aizdomās par 210 000 eiro liela kukuļa pieņemšanu 2008. gadā un 2009. gadā, apmaiņā pret kuru viņa piešķīrusi sava vīra kontrolētajai informācijas tehnoloģiju kompānijai līgumu ar Centrālo vēlēšanu komisiju.

Nacionālais korupcijas apkarošanas dienests DNA arī uzskata, ka Petru pieņēmusi 50 000 eiro no kāda uzņēmēja par tikšanās noorganizēšanu ar ekonomikas ministru.

Petru advokāts paziņoja, ka viņa ir no amata atkāpusies.

Parlamenta spīkers informēja, ka pagaidām vēlēšanu komisiju vadīs viens no Petru vietniekiem.

Parlamenta vēlēšanas Rumānijā plānotas 11. decembrī.

Rumānija, kas pievienojās Eiropas Savienībai (ES) 2007. gadā, ir viena no korumpētākajām bloka dalībvalstīm. Starptautiskās pretkorupcijas organizācijas "Transparency International" Korupcijas uztveres indeksā situācija Rumānijā novērtēta kā ceturtā sliktākā no 28 ES dalībvalstīm.

Tomēr Rumānijai ir izdevies savu indeksu nedaudz uzlabot, galvenokārt pateicoties DNA panāktajām aizturēšanām un korumpētu birokrātu un amatpersonu tiesāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!