Bijusī realitātes šova "Apprentice" dalībniece Sammere Zervosa, kura ASV prezidenta vēlēšanu uzvarētāju Donaldu Trampu iepriekš ir apsūdzējusi par seksuālu uzmākšanos, iesniegusi tiesā prasību pret jaunievēlēto prezidentu par neslavas celšanu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Zervosas prasībā norādīts, ka Tramps ir "melis un sieviešu nīdējs", kurš sievieti ir "pazemojis un nomelnojis", turklāt melojot tautai par savu rīcību. Par prasību pret Trampu paziņots otrdien preses konferencē – tikai trīs dienas pirms Trampa stāšanās prezidenta amatā.

Zervosa ir viena no vairākām sievietēm, kuras pirms ASV prezidenta vēlēšanām apvainojušas Trampu par seksuālu uzmākšanos. 41 gadu vecā Zavosa stāstīja, ka Tramps viņu seksuāli aizskāris tikšanās laikā kādā viesnīcā Beverlihilsā 2007. gadā, kur viņa ieradusies uz pārrunām par darba iespējām. Tramps sācis uzmākties un čamdīt savas ģenitālijas, apgalvoja Zervosa.

Pats Tramps šīs un citas apsūdzības nosauca par "neīstām un smieklīgām" un brīdināja, ka iesūdzēs sievietes par šiem apgalvojumiem. Līdz šim gan Tramps nav iesniedzis prasību ne pret vienu no sievietēm, norāda BBC.

"Tā kā Trampa kungs nav izplatījis atsaukumu, kā es pieprasīju, man nav palikusi cita alternatīva, kā iesūdzēt viņu, lai attaisnotu savu reputāciju," Losandželosā žurnālistiem paziņoja Zervosa.

Tramps, noliedzot Zervosas teikto, kā arī apsūdzot viņu un citas sievietes faktu safabricēšanā, ir cēlis neslavu, norādīts Zervosas prasībā. Pagājušajā gadā Zervosa pieprasīja Trampam atsaukt savus vārdus, bet viņš to nav izdarījis.

Zervosas advokāte – Demokrātiskās partijas aktīviste Glorija Alreda – preses konferencē norādīja, ka Tramps "apzināti, tīši un ļaunprātīgi ir pagrūdis katru no šīm sievietēm zem autobusa" un, saucot viņas par melēm, ir radījis ciešanas.

Zervosa papildina, ka būtu gatava apturēt prasību, ja Tramps atsauks savus paziņojumus un atzīs savu uzvedību attiecībā pret viņu.

Trampu seksuālos uzbrukumos ir apsūdzējušas vairāk nekā 10 sievietes. Tiesā prasību gan iesniedza tikai viena, taču tā tika atsaukta, kad apsūdzētāja nevēlējās atklāt savu identitāti, raksta "The Independent".

Apsūdzības pret Trampu sāka krāties pēc tam, kad mediju rīcībā nonāca audioieraksts no 2005. gada, kurā miljardieris stāsta, kā sagrābis sievietes dzimumorgānus un ka to viņš var brīvi darīt, jo ir "zvaigzne".

Foto: AP/Scanpix

Juriste Alreda pārstāv vairākas sievietes, kuras apgalvo, ka ir cietušas no Trampa uzmākšanās, tostarp pornozvaigzni Džesiku Draki (attēlā) un kādreizējo konkursa Miss ASV dalībnieci Templu Tagartu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!