Foto: LETA

Pirms nepilnas nedēļas četrgadīgajai Martai, bērnudārzā guļot diendusu, temperatūra "uzkāpusi" gandrīz līdz 40 grādiem pēc Celsija – bērnudārza darbinieki izsaukuši "ātros". Kā apgalvo meitenes mamma, lielāko pārdzīvojumu Marta piedzīvojusi tad, kad mediķi nav ļāvuši kopā ar viņu uz slimnīcu braukt nevienam viņai pazīstamam bērnudārza darbiniekam, jo vecāku nav bijis klāt. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) gan uzsver, ka bērnam līdzi nav obligāti kādam jādodas. Ko šādos gadījumos diktē noteikumi un kā būtu jārīkojas, skaidro portāls "Delfi".

Mazās Martas mamma Linda portālam "Delfi" stāstīja, ka konkrētajā brīdī ne viņa, ne vīrs tik ātri ierasties bērnudārzā nepaspēja. 

Pēc Lindas teiktā, bērnudārza skolotāja un māsiņa bija lūgušas, lai vienai no viņām ļauj braukt bērnam līdzi, bet "ātrie" atteikuši.  "Rezultātā četrgadīgs bērns viens pats bez neviena pazīstama līdzcilvēka tika "iešķūrēts" ātrās palīdzības mašīnā un aizvests, bērnaprāt, prom, nezināmā virzienā. Paldies – emocionālā trauma garantēta," pauda Linda.

Portāls "Delfi" sazinājās arī ar konkrēto Rīgas pirmsskolas izglītības iestādi. Bērnudārzā apstiprināja, ka šāds gadījums patiešām ir bijis, bet medmāsa nav uzstājusi uz to, ka pavadīs Martu uz slimnīcu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!