Latvijas florbola izlase ceturtdien pasaules čempionātā neizmantoja pašu izcīnīto iespēju reāli pacīnīties par iekļūšanu pusfinālā un ceturtdaļfinālā ar 2:4 (1:2, 1:1, 0:1) piekāpās rangā zemāk esošajai Vācijas valstsvienībai.

Latvijas florbolisti ar uzvaru pār spēcīgo Čehiju nodrošināja sev pirmo vietu grupā, kas ļāva ceturtdaļfinālā izvairīties no spēlēšanas pret pasaules čempioni Somiju, tomēr šī iespēja netika izmantota. Tādējādi Latvijas florbolisti tagad turpinās cīņu par 5.-8.vietu, un pusfinālā šajā cīņā jau piektdien vakara tiksies ar Slovākiju, kas ceturtdaļfinālā ar 1:18 zaudēja Zviedrijai.

Latvijas labā vārtus guva Mihails Kostusevs un Artis Raitums. Vācijai divus vārtus guva Dominiks Muha, pa vieniem Manuels Muha un Fredriks Holcs.


Pirmais periods

Abas komandas ļoti mierīgi iesāka maču, "izlūkojot" viena otru. Pirmā pamodās Latvija, izveidojot vairākas vārtu gūšanas iespējas, taču tās palika neizmantotas. Vācija ap pirmās trešdaļas vidu sāka vērpt pirmos bīstamos uzbrukumus un arī pirmā guva vārtus – pretuzbrukumā asi no labās malas uzmeta Fredriks Holcs. Pēc divām minūtēm vācieši jau dubultoja savu pārsvaru, zināmā mērā šokējot Latvijas florbolistus – pēc metiena vārtu priekšā Latvijas aizsargi neatbloķēja Manuelu Muhu, kurš pārspēja Latvijas vārtsargu Indriķi Siliņu.

Vācija pēc diviem vārtu guvumiem turpināja veidot uzbrukumus, bet vāciešu iniciatīvu izdevās apturēt ar vārtu guvumu. 18.minūtē Ingus Laiviņš neizmantoja divas iespējas, bet tad palīgā piesteidzās Mihails Kostusevs, kurš guva savus astotos vārtus pasaules čempionātā. Līdz pirmā perioda beigām komandas vēl apmainījās ar vārtu gūšanas iespējām, bet rezultāts nemainījās.

Otrais periods

Otro periodu Latvija iesāka aktīvi, presingojot pretiniekus pat viņu zonā, taču Vācija šo spiedienu izturēja un izveidoja bīstamus momentus jau pie Latvijas vārtiem. Spēles 23.minūtē Vācija pārkāpa noteikumus, bet noraidījums nesekoja, jo Latvija realizēja aizturēto sodu. Laviņš labi piespēlēja Raitumam, kurš precīzi meta zem vārtu pārliktņa – 2:2.

Pēc gūtajiem vārtiem Latvija pārņēma iniciatīvu, izveidoja vairākus bīstamus uzbrukumus, bet tad sekoja Vācijas prettrieciens. Vienā no retajiem uzbrukumiem Daniels Muha saņēma piespēli vārtu priekšā un bija nekļūdīgs, 28.minūtē panākot 3:2 Vācijas labā. Latvija centās pārņemt iniciatīvu, taču 2.perioda otro pusi ļoti veiksmīgi aizvadīja Vācija, uzspiežot savu lēno un mierīgo spēles stilu, pret kuru Latvijai nebija ieroču. Latvija gan izveidoja dažus momentus, bet Vācija atbildēja ar pretuzbrukumiem, kas arī nebija sekmīgi.

Trešais periods

Trešā perioda sākumā Vācija turpināja savu lēno spēles stilu, bet ar bumbiņu arvien vairāk bija Latvijas florbolisti. Tomēr daudzos Latvijas uzbrukumus teicami neitralizēja Vācijas aizsardzība vai vācu vārtsargs Maiks Dīcs. Perioda turpinājumā Latvija palielināja savu spiedienu uz pretinieku vārtiem, arvien biežāk izdarīja metienus, taču visi bija nesekmīgi. Vācija atbildēja ar retiem uzbrukumiem, un 53.minūtē pēc bīstama vācu pretuzbrukuma Siliņš fantastiskā veidā divreiz glāba komandu no vārtu zaudējuma.

Tuvojoties trešā perioda beigām, Latvija turpināja palielināt spiedienu. Divas reizes teicami uzbruka Kostusevs, bet bumbiņa nelidoja vārtos. Latvijas ofensīva turpinājās, pēdējās minūtēs Latvija nomainīja arī vārtsargu, bet Vācija disciplinēti aizsargājās, nedodot Latvijai iespējas gūt vārtus. Dažas sekundes pirms mača beigām Vācija bumbiņu raidīja jau tukšos Latvijas vārtos, tādējādi liedzot Latvijai iekļūšanu pusfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!