Foto: LETA

Polijas konditorejas izstrādājumu ražotājs „Magnolija” no tirdzniecības atsaucis deviņu veidu vafeļu partiju, jo radušās aizdomas, ka vafeļu ražošanā izmantots ar žurku indi piesārņots piena pulveris. Viena tonna potenciāli bīstamo vafeļu ievesta arī Latvijā, taču tirgotājs jau paspējis atsaukt aptuveni 800 kilogramus vafeļu, portālu “Delfi” informēja Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve Ilze Meistere.

Viņa gan uzsvēra, ka līdz šim nav gūti pierādījumi, ka vafeļu ražošanā būtu ticis izmantots saindēts piena pulveris. Atsaucoties uz Polijas medijiem, Daugavpils portāls "nasha.lv" raksta, ka vafeļu ražošanā izmantots piena pulveris, kas ņemts no maisa, kurā atrasta zīmīte "žurku inde". Meistare atzīmēja, ka tam nav gūti pierādījumi, ko apstiprinot Eiropas Komisijas paziņojums Ātrās brīdināšanas sistēmā.

Neraugoties uz to, ka produkti patērētāju veselību neapdraud, uzņēmums jau ir sācis to atsaukšanu no tirdzniecības. PVD pārliecinājies, ka Polijas uzņēmuma "Magnolija" vafeļu produkcija no tirdzniecības Latvijā patiešām ir atsaukta. Vairumtirgotājs PVD paskaidrojis, ka šobrīd atsaukti jau ir teju 800 kilogrami vafeļu izstrādājumu un patlaban notiek to atsaukšana arī no mazumtirdzniecības.

PVD uzsver: vafeles nerada draudus patērētāju veselībai, taču šādos gadījumos tā ir visā pasaulē pieņemta prakse - ja ražotājam ir kaut mazākās aizdomas par produkta kvalitāti, tas, rūpējoties par patērētāju veselību un uzņēmuma reputāciju, nekavējoties atsauc no tirdzniecības visu aizdomīgo produktu partiju.

"Nasha.lv" vēsta, ka pēc tam, kad piena pulvera maisā atrasta zīmīte ar uzrakstu "žurku inde", veiktas analīzes un inde piena pulverī patiešām atrasta. Piena pulveris ražots kooperatīvā "Rokitnianka", no kuras "Magnolia" saņēmusi trīs tonnas pulvera. Polijā pie notikušā izmeklēšanas ķērusies arī prokuratūra, lai pārbaudītu, vai bijis mēģinājums saindēt produkciju, vai arī graut uzņēmuma reputāciju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!