Portāla "Delfi" lasītājs Ingus ziņo par remontdarbiem slēgtajā Krustpils ielas dzelzceļa pārbrauktuvē Rīgā, kur autovadītāji netiekot pienācīgi brīdināti par gaidāmo šķērsli. Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta (RDSD) pārstāve Una Ahuna-Ozola uzsver, ka visas veiktās darbības ir saskaņotas.

"Krustpils ielas dzelzceļa pārbrauktuve ir slēgta, bet zīmes gan tā pašvaki ir saliktas, ka pat Rīgas satiksmes autobusi nezina, ka ir remonts. Bezatbildība gan no Latvijas dzelzceļa, gan pašvaldības," pukojas Ingus.

Tikmēr Ahuna-Ozola skaidro, ka no 13. jūlija pulksten 8 līdz 18. jūlija pulksten 8 transportlīdzekļu satiksme pār Krustpils ielas dzelzceļa pārbrauktuvi tiks slēgta.

Pārstāve apliecina, ka RDSD ir saskaņojis darbu veicēju iesniegto satiksmes organizācijas shēmu, kas ir sagatavota atbilstoši normatīvajiem aktiem – savlaicīgi informējot transporta līdzekļu vadītājus par gaidāmajām izmaiņām. Satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi ir savlaicīgi izvietoti, tuvojoties pārbrauktuvei no visiem virzieniem.

"Papildus informējam, ka pāri Krustpils dzelzceļa pārbrauktuvei nekursē neviens Rīgas satiksmes maršruts. Video redzamais autobuss, iespējams, braucis norīkojumā vai uz tehniskās apskates staciju, un tā vadītājs nav ievērojis iepriekš uzstādītās ceļa zīmes," atzīst RDSD pārstāve.

Savukārt "Latvijas dzelzceļa" (LDz) pārstāvis Māris Ozols stāsta, ka Krustpils ielas pārbrauktuves remonts kopā ar apbraukšanas shēmu tika savlaicīgi saskaņots Rīgas domē un uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi".

"Papildus speciāli izveidojām vienkāršāku apbraukšanas shēmu, kuru kopā ar informāciju par pārbrauktuves slēgšanas laikiem izvietojām mūsu mājaslapā, jaunumu sadaļā, mūsu sociālajos tīklos – "Facebook" lapā, kā arī "Twitter" kontā, informējām nacionālo ziņu aģentūru LETA, ka Krustpils ielas pārbrauktuve Rīgā tiks slēgta no 13. līdz 18. jūlijam, lai veiktu tās kapitālo remontu un tā būtu droša gan autotransportam, gan vilcienu satiksmei," apstiprina Ozols.

LDz pārstāvis lūdz šajā laika posmā izmantot apbraucamos ceļus, kas norādīti kartē. Remontdarbi iekļauti arī "Waze" aplikācijas maršrutu plānošanā.

Tāpat informētas tuvākās pašvaldības Ogrē un Salaspilī. "Arī informējām Latvijas Radio, kā arī lielākās komercradiostacijas, kurās pieejama informācija autovadītājiem. Papildus mūsu darbinieki veica apsekošanu, vai zīmes uzstādītas atbilstoši kartei un konstatēja, ka darbi izdarīti kvalitatīvi un atbilstoši," apliecina Ozols.

Pārstāvis skaidro, ka vienmēr būs satiksmes dalībnieki, kuri neizmanto nedz medijus, nedz mobilās aplikācijas, taču viņu ērtībai un drošai satiksmes organizācijai ir pieejamas RDSD izvietotās zīmes, kuras vērīgi satiksmes dalībnieki arī savlaicīgi pamana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!