"Pienācis pavasaris, dienas kļūst garākas, un bērni aizvien biežāk dosies brīvo laiku pavadīt laukā. Bet, kāda gan ir tā vide, kurā viņi atradīsies? Vai rotaļāšanās viņiem būs droša? Tikai nupat traģēdija notika Mežaparkā, kur it kā par drošu uzskatītā vidē bojā gāja zēns, vai tikai mēs neesam zaudējuši modrību par savu atvašu drošību?" ziņo aculiecinieks Roby.

"Šis laukums Lugažu ielā, Rīgā, atrodas vairāku daudzdzīvokļu māju un veikalu priekšā. Ik dienas pa Lugažu ielu tam garām brauc simtiem automašīnu. Vai patiešām šo "pērli" neviens neievēro?

Ja tas ir bērnu rotaļlaukums un smilšu 'kaste', tad, lūdzu, bērnus tur nelaidiet! Apdraud dzīvību.

Ja tā ir vieta, kur iedzert aliņus, tad vai tiešām iedzīvotājiem tā ir simpātiska?

Ja tā ir suņu un kaķu tualete, tad, vai tādu iedzīvotāji vēlas savu logu priekšā?

Štābiņš? Vai kāds no pieaugušajiem vai māju un teritorijas apsaimniekotājiem ir gatavs uzņemties atbildību par to momentu, kurā "pakāpieni" nebūs kādu noturējuši, vai kad kāds kritīs no 3 metru augstuma? Varbūt kāds dēļa gabals uzgāzīsies citam uz galvas?

Kur ir pilsētas "zaļie"? Būvju uzraugi? Pakāpienu naglas sadzītas kokā. Vai šai būvei un laukumam ir arhitektonisks saskaņojums? Kur ir teritorijas apsaimniekotāji?

Ierosinu iedzīvotājiem un apsaimniekotājiem nepalikt inertiem un piedāvāju divus risinājumus.

Pirmais - minimālais - aprīļa talkas gaitā visu demontēt, izvest riepas, laukumu sakopt, iestādīt jaunus krūmājus.

Otrais un maksimālais - tuvākajā nedēļas nogalē iedzīvotāji šo laukumu demontē un aprīļa laikā pasūta un uzstāda jaunu, elegantu bērnu rotaļu laukumu.

Lai izdodas!" raksta Roby.

Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Ilze Krūkle: "Teritorija Katrīnas dambī 26/9-26/9 ir privātīpašums. Rīgas domes Administratīvā inspekcija jau marta sākumā, pēc teritorijas apsekošanas, nosūtīja īpašniekam brīdinājumu sakopt īpašumu ne vēlāk kā līdz 28. martam.

Šodien teritorija vēlreiz apsekota – teritorija jau ir daļēja sakopta, nelegālā finiera būda novākta. Īpašnieks apstiprina, ka šīs nedēļas laikā teritorija tiks sakopta pilnībā."

Šādi rotaļlaukums izskatās pēc sakopšanas, 24. martā.

Sūtiet arī savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti 30 eiro vērtībā "Lage" restorānu - "Gan bei", "Thali" - apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Smalkāk par noteikumiem, kā arī par to, kā darbojas jaunā reportāžu atalgošanas sistēma, lasiet: 'Delfi Aculieciniekam' jauni noteikumi; sūti reportāžu un saņem balvas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!