Foto: Publicitātes foto
Britu kompānija "Classic Motors Cars Limited" publicējusi attēlus ar savu jaunāko projektu – restaurētu 1968. gada "Jaguar E-Type" rodsteru, kuram veikti arī daži pārveidojumi.

Projekta ietvaros "Jaguar E-Type" automobilim riteņu garenbāze tika palielināta par 11,4 centimetriem. Pēc kompānijas vadītāja domām, tieši tādam "E-Type" modelim vajadzēja būt jau no rūpnīcas.

Konkrētā automobiļa īpašnieks ir kāds ASV iedzīvotājs, kurš britu kompānijai palūdzis izgatavot arī atbilstošu piekabi, ar kuru braukt ceļojumos. "Jaguar E-Type" rodsteram piestiprināts noņemamais piekabes āķis, bet pati piekabe izgatavota pēc līdzības ar automobiļa aizmugurējo daļu.

Atgādinām, ka pagājušā gadsimta 60. gados "Jaguar E-Type" kļuva par vienu no britu kultūras simboliem. Sākotnēji tas bija pieejams ar 3,8-litru sešcilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 265 zirgspēku jaudu un 352 Nm griezes momentu. Tolaik tas bija viens no visātrākajiem sērijveida automobiļiem pasaulē ar spēju paātrināties līdz 240 km/h. Vēlāk šis modelis bija pieejams arī ar 5,3-litru V12 motoru.

Spēkrats bija arī veiksmīgs autosacīkstēs. "Jaguar E-Type" tika ražots 14 gadus, kopumā izgatavojot vairāk kā 70 tūkstošus šī modeļa vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!