Foto: Publicitātes foto
Daugavpils "Lokomotīves" spīdvejisti guva uzvaru arī trešajā Polijas "Nice" spīdveja līgas mačā – 51:39 Krakovā pār vietējo "Wanda". Daugavpilieši trešo reizi vēsturē brauca Krakovas mototrekā un trešo reizi tajā uzvarēja.

Eksperiments darbībā – proti, uz mačiem ar līgas spēcīgākajām komandām (īpaši viesos) "Lokomotīve" piesaista vismaz divus leģionārus, bet šoreiz tie bija pat trīs, jo "Loko" rindās debitēja pieredzējušais austrālietis Deivijs Vots, savukārt citos mačos (īpaši savā mototrekā) tiek dota iespēja braukt galvenokārt pašmāju spīdvejistiem, lai jaunie un talantīgie puiši varētu iegūt pieredzi un celt savu meistarību. Krakovas komanda ir viena spēcīgākajām "Nice" līgā, tās rindās ir ilggadējs GP seriālu dalībnieks brits Kriss Hariss, pazīstamais dāņu motobraucējs Patriks Hugords un divi labi zināmi poļu meistari – Zbigņevs Suheckis un Mateušs Ščepanjaks. Tieši tāpēc šoreiz darbībā bija ekperimenta pirmā daļa – proti, iespējami spēcīgs "Loko" sastāvs. Malā šoreiz palika Ķasts Puodžuks, kurš, jācer, būs ticis skaidrība ar savu tehniku (dzinējiem), bet viņu aizstāja jau piemienētais Vots, kā arī atkal sastāvā bija zviedrs Fredriks Lindgrens (GP 1. posmā 30.aprīlī Krško tieši viņš aizstās poli Jaroslavu Hampelu, kurš pēc pērn gūtā smagā savainojuma vēl nav atsācis braukt sacensībās).

"Uzvara bez nerviem – tā var teikt par šo maču. Visu laiku bijām vadībā, dažos braucienos bija kļūdas un nesanāca nobraukt tā, kā gribējās un vajadzēja, taču kopumā šaubu par uzvaru nebija. Pārliecinoši brauca mūsu līderi, labi palīdzēja arī Deivids Vots," tāds pēc mača bija "Lokomotīves" trenera Nikolaja Kokina vērtējums.

Jau pirmajā braucienā Vots un Maksims Bogdanovs atveda 5:1 uzvaru, bet pēc trim braucieniem daugavpiliešu pārsvars bija 6 punkti – 12:6. Ceturtajā braucienā kļūdījās Andžejs Ļebedevs un mājinieki (Hugords un juniors Kamils Novackis) atveda 5:1 uzvaru, taču tā nekļuva par mājiniekiem labvēlīgu pavērsienu. Tas bija tikai "Loko" negadījums. Jūnasa Kīlmekorpi un Lindgrena 4:2 uzvara 9. braucienā ļāva pirmo reizi sasniegt 10 punktu pārsvaru (32:22), trīs braucienus pirms beigām mājiniekiem vēl radās niecīga cerība izglābties (33:39), taču Ļebedeva un Lindgrena dubultuzvara 13. braucienā to apraka – 44:34 divus braucienus pirms beigām.

Neuzvarams Krakovas mototrekā bija Kīlmekorpi, kura rēķinā 15 punkti piecos braucienos – maksimāli iespējamais rezultāts. 11 punkti Bogdanovam, 10 – Ļebedevam, pa 6 – Lindgrenam un Votam, 3 – Jevgeņijam Kostigovam (uzvarēja junioru braucienā), bet bez punktiem šoreiz Dāvis Kurmis.

Nākamais mačs "Lokomotīvei" būs 24. aprīlī Opolē un tajā komandas sastāvā atkal būs pārmaiņas. Skaidrs, ka nebūs trīs leģionāri un atkal brauks Puodžuks. Kuri divi ārzemnieki tiks pieteikti – to izlems tuvākajās dienās. Nav izslēgts, ka būs pārmaiņas junioru sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!