Foto: Publicitātes foto
Ar pārliecinošu uzvaru Polijas "Nice" spīdveja līgas čempionātu sāka Daugavpils "Lokomotīve" un jau pirmajā mačā atgādināja, ka tieši Latvijas komanda ir pašreizējā "Nice" līgas čempione – viesos ar 57:33 tika pārspēta "Krosno" komanda.

Pirmais mačs vienmēr ir kaut nedaudz nervozs, turklāt šoreiz uztraukumam bija vēl daži iemesli – vispirms jau pašiem izdevās aizvadīt tikai vienu sparingmaču, bet kaut neliela sacensību pieredze pirms pirmā mača bija tikai Andžejam Ļebedevam, Ķastam Puodžukam un abiem leģionāriem Jūnasam Kīlmekorpi un Fredrikam Lindgrenam, plus vēl nepazīstamais Krosno mototreks (Kīlmekorpi, Puodžuks un Lindgrens, kā arī abi mūsu juniori tur vispār nekad nebija braukuši, bet vienīgais no "Loko" pēdējos gados te bija braucis tikai Ļebedevs), kā arī Krosno komandas labais sniegums pirmajā tās mačā Krakovā, kur "Vilki" zaudēja tikai ar 42:48, kaut gan pretinieku rindās bija arī tādi pazīstami meistari kā brits Kriss Hariss un dānis Patriks Hugords. Taču jau pirmie braucieni ļāva gan nomierināties, gan iegūt pārliecību, savukārt mačs kopumā tikai pierādīja, ka "Lokomotīve" pašreiz ir galvastiesu pārāka pār Krosno komandu arī tās mototrekā.

Jau pirmajā braucienā 5:1 uzvaru atveda Maksims Bogdanovs un Lindgrens, tad savu braucienu ar 4:2 uzvarēja juniori Jevgeņijs Kostigovs un Dāvis Kurmis (tikai pēdējos metros viņu apsteidza Kamils Vičoreks), bet pavisam piecus no pirmajiem astoņiem braucieniem "Loko" uzvarēja ar 5:1 un rezultāts bija jau 34:14 mūsējo labā. Mača liktenis patiesībā bija jau skaidrs, kaut gan atlika vēl 7 braucieni. Mājinieki trijos no tiem uzvarēja (vienreiz pat ar 5:1), taču kardināli tajos nekas nemainījās – "Lokomotīve" dominēja Krosno un uzvarēja pārliecionoši. Trīs reizes pēc kārtas 5:1 uzvaru atveda Bogdanovs un Lindgrens, kas šajā mačā bija daugavpiliešu triecienpāris, bet visvairāk punktu sakrāja Ļebedevs – 13. Attiecīgi 12 un 11 punkti Puodžukam un Bogdanovam, 8 – Lindgrenam, 7 – Kīlmekorpi, 5 – Kostigovam un 1 punkts – Kurmim.

"Galarezultāts liecina par mūsu pārliecinošu uzvaru un mēs arī bijām krietni pārāki, taču neslēpšu, ka pirms mača uztraukums bija," atzina "Loko" treneris Nikolajs Kokins. "Nebija īsti skaidrs, kurš kādā sportiskā formā ir, jo nekad vēl pirms sezonas mēs nebijām tik maz braukuši pārbaudes mačos. Uzmanīgus darīja arī Krosno komandas labais sniegums Krakovā. Atklāti sakot – necerēju, ka uzvarēsim tik pārliecinoši, bet tāpēc jo lielāks gandarījums par komandu. Visi pirms sezonas ir labi pastrādājuši un tagad tikai ar katru nākamo maču jābrauc arvien pārliecinošāk, jo sezona būs gara un nebūs viegla. Katrs gribēs uzvarēt čempionu..."

Pirmo maču savā mototrekā "Lokomotīve" aizvadīs 10. aprīlī, kad uzņems Bidgoščas "Polonia" komandu, kas svētdien sīvā cīņā savā mototrekā pārspēja Krakovas komandu "Wanda" – 49:41.

Astoņām no 11 komandām pašreiz ir pa 2 punktiem, tikai divām vēl nav punktu, bet Ravičas komanda pagaidām vēl nav aizvadījusi nevienu maču. Būs interesanti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!