Foto: DELFI Aculiecinieks
Otro uzvaru otrajā Polijas "Nice" spīdveja līgas čempionāta mačā un pirmajā mačā savā mototrekā šosezon guva Daugavpils "Lokomotīve" – 49:41 pret Bidgoščas komandu "Polonia".

Šajā mačā varēja redzēt gan neatslābstošo interesi par spīdveju (atkal klāt bija arī Rīgas "Dinamo" fanu atbalsta grupa), gan komandas jaunās stratēģijas iezīmes. Sezonas pirmo maču "Lokomotīves" stadionā noskatījās gandrīz 7000 skatītāju!

Šajā sezonā Daugavpils komandas vadība ir nolēmusi uz dažiem mačiem savā mototrekā – ne pret spēcīgākajām "Nice" līgas komandām – aicināt tikai vieno no leģionāriem un dot iespēju braukt vēl vienam pašmāju junioram, lai talantīgie jaunieši ātrāk iegūtu sacensību pieredzi. Zināms risks tas, protams, ir, jo arī šosezon pastāv tā sauktā bonusa punktu sistēma – proti, ja tu mājās uzvari, piemēram, ar 12 punktu pārsvaru, bet viesos tai pašai komandai zaudē mazāk, tad tik un tā iegūsti vienu punktu (ja uzvari – trīs punkti), tā ka savā mototrekā šosezon, iespējams, nebūs ļoti pārliecinošu uzvaru. No otras puses – kā gan citādi jaunie puiši lai iemācās braukt, lai iegūst pieredzi, ja nepiedalās vai ļoti reti piedalās sacensībās? Jādomā arī par to, kas būs rīt un parīt, kaut gan veterānu mums pašreiz komandā nemaz nav (vecākajam no pašmāju braucējiem Ķastam Puodžukam ir tikai 29 gadi). Uz maču ar Bidgoščas komandu tika uzaicināts tikai soms Jūnass Kīlmekorpi, bet kā trešais juniors tika pieteikts 16 gadus vecais Oļegs Mihailovs, kuram šī bija debija "Nice" līgā. Tikai 17 gadu ir Dāvim Kurmim un viņi kopā ar Mihailovu veidoja junioru pāri, bet pieredzējušākais no mūsu junioriem, 20 gadus vecais Jevgeņijs Kostigovs šim mačam pirmo reizi tika pieteikts pieaugušā statusā. Jaunās stratēģijas eksperiments attaisnojās kaut vai tāpēc, ka tika gūta uzvara, taču – ne tikai tāpēc.

Vispirms jau iepriecināja abi jaunie – junioru braucienā Kurmis un Mihailovs pat veda 5:1 uzvaru, taču viesu braucēja kritiena dēļ priekšpēdējā aplī brauciens tika apturēts un atkārtoti tik labi vairs nesanāca – 3:3 (žēl, jo Dāvim būtu pirmā uzvara karjerā "Nice" līgas braucienos). Kurmis vēlāk atveda vēl vienu punktu, bet Mihailovs palika ar vienīgo punktu, taču abi centās un ar katru nākamo maču abi brauks vēl pārliecinošāk, taču, iespējams, ka nākamreiz kluba vadība tamlīdzīgam mačam pieteiks kādu citu – piemēram, 16 gadus veco Artjomu Trofimovu, turklāt sezonas otrajā pusē 16 gadi paliks vēl diviem jaunajiem talantiem... Ļoti sen jau mums nav bijusi tik liela jaunu talantīgu spīdveja braucēju plejāde un tāpēc kluba vadības jaunā stratēģija ir tikai atbalstāma – lai talanti nepazūd!

Pirmo reizi startēdams pieaugušā statusā, iepriecināja Kostigovs – pirmo reizi karjerā viņš "Nice" līgas mačā atveda 8 punktus, turklāt tie visi bija cīņā iegūti punkti un turklāt tieši Kostigovs pārī ar Andžeju Ļebedevu (viņam juniora vecums jau beidzies) atveda mājiniekiem šajā mačā vienīgo 5:1 uzvaru, pēc kuras pirmo reizi varēja kaut nedaudz atviegloti uzelpot – 37:29 četrus braucienus pirms beigām (braucienā uzvarēja tieši Kostigovs). Juniori šosezon nebūs "Loko" vājākais punkts.

No komandas līderiem visstabilāk brauca Maksims Bogdanovs,kurš uzvarēja trijos braucienos un vienīgais ne reizes nebija zemāk par otro vietu – 13 punkti. Pa 11 punktiem atveda Ļebedevs un Kīlmekorpi, turpretī fatāli neveiksmīgs mačs bija Ķastam Puodžukam, kurš nekādi nevarēja pielāgot trekam jaunos dzinējus un nekādi nevarēja pats atrast īsto braukšanas ritmu – tikai 2 punkti četros braucienos.

Uz nākamo maču 17. aprīlī Krakovā sastāvs atkal būs bez eksperimentiem(no leģionāriem acīmredzot brauks zviedrs Fredriks Lindgrens un, iespējams, arī austrālietis Deivijs Vots, kurš savulaik startēja tieši Krakovas komandā), savukārt jau uz maču 24. aprīlī Opolē tiek plānots atkal iesaistīt sastāvā trīs juniorus.

Ar 4 punktiem divos mačos "Loko" pašreiz turnīra tabulā ir 2. vietā. Tik pat punktu, bet trijos mačos ir Pilas "Polonia" komandai.

"Lokomotīves" stadiona tribīnes pilnas atkal būs 1. maijā, kad ciemos atbrauks Žešuvas "Stal", kas pērn vēl startēja Ekstralīgā un kuras vietā tagad tur vajadzēja būt "Loko"...


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!