Foto: AFP/Scanpix

Trīskārtējais F-1 čempions Džekijs Stjuarts uzskata, ka sezonas noslēdzošā posma uzvarētājs Lūiss Hamiltons ("Mercedes") rīkojies necienīgi attiecībā pret saviem konkurentiem un komandu.

Abu Dabi "Grand Prix" beigu daļā "Mercedes" komandas vadība Hamiltonam vairākkārt pavēlēja palielināt braukšanas ātrumu, taču britu pilots šīs norādes ignorēja un uzkrītoši brauca lēnāk, ļaujot konkurentiem pietuvoties sev un Niko Rosbergam, ar kuru Hamiltons cīnījās par pasaules čempiona titulu. Līdz pat finišam Hamiltons, Rosbergs, Sebastjans Fetels ("Ferrari") un Makss Verstapens ("Red Bull") brauca cieši viens aiz otra un šādā secībā arī finišēja.

Lai iegūtu F-1 čempiona titulu, Rosbergam sezonas pēdējā posmā pietika ar otro vietu, pat ja Hamiltons uzvarētu.

"Domāju, ka manā laikā neviens neatļautos tā uzvesties," Stjuartu citē "Sky Sports". "Mums bija citāda attieksme pret komandas pavēlēm, kura teica, lai Lūiss brauc ātrāk. Viņam paveicās, ka "Mercedes" šobrīd dominē. Atzīt uzvaras un zaudējumus - tas prasa zināmu pašcieņu. Viņš izcīnīja desmito posma uzvaru sezonā, un par to var būt lepns. Turklāt Lūisam jau ir trīs pasaules čempiona titulu. Esmu pārliecināts, ka nākamsezon viņš cīnīsies par nākamo."

Arī cits F-1 čempions, vācietis Sebastjans Fetels uzskata, ka Hamiltona cīņa ar Rosbergu bija "netīra". "Pēdējos apļos bija radusies sarežģīta situācija," trešajā vietā finišējušo vācieti citē portāls "F1i". "Hamiltons spēlēja diezgan netīru spēli. Es biju ātrāks par Niko, taču taisnēs neko nevarēju iesākt pret "Mercedes". Turklāt Rosbergs labi aizsargājās. Es nedrīkstēju izdarīt kaut kādu riskantu manevru, jo Hamiltons bija vadībā. Būtu nepatīkami, ja es tādā momentā piedzīvotu sadursmi ar Rosbergu. Tāpēc sacīkstes noslēgums bija ļoti saspringts."

Hamiltons savukārt pēc finiša uzsvēra, ka neesot darījis neko aizliegtu vai bīstamu, jo arī viņš cīnījās par titulu un darbojās atbilstoši savām interesēm, bet noteikumu ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!